Dodik nakon sastanka sa privrednicima: Ostaje najniža plata od 900 KM

26.01.2024. 09:24 / Izvor: RTRS
RS

On je istakao da će pomoći u traganjima za rješenjima svima, kao što su drvna, tekstilna, industrija obuće gdje se zapošljava najveći broj radnika.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa predstavnicima Unije poslodavaca Republike Srpske i Privredne komore, da u Republici Srpskoj ostaje najniža plata od 900 KM.

"Tragamo za konkretnim privrednim djelatnostima i uslugama i onima koji bi mogli da imaju probleme u poslovanju. Moraće da dokazuju da imaju taj problem i država će sa njima te probleme rješavati", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je potrebno da se pronađe način da se pomogne onima koji imaju objektivne gubitke, ističući da je ključno pitanje privrede Republike Srpske kako podići produktivnost i tehnološki razvoj, prenijela je RTRS.

On je istakao da će pomoći u traganjima za rješenjima svima, kao što su drvna, tekstilna, industrija obuće gdje se zapošljava najveći broj radnika.

"Mi ne možemo da snosimo odgovornost za smanjene narudžbe iz inostranstva, ali možemo da pomognemo da ljudi ne izgube radna mjesta i da se firma ne dovede u problem", naveo je Dodik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti