Uručeni ugovori

Općina Ilidža: Posao dobilo 29 nezaposlenih

26.01.2024. 10:23 / Izvor: Akta.ba
Nermin

Zahvaljujući kvalitetnom programu Općine Ilidža, posao je dobilo 29 nezaposlenih osoba, saopćeno je iz te općine.

Zahvaljujući programu Općine Ilidža, posao je dobilo 29 nezaposlenih osoba, saopćeno je iz te općine.

Potpisani su i ugovori s poslodavcima, a Općina će 12 mjeseci sufinansirati dio troškova plaće i doprinosa.

Poslodavci su po potpisivanju zahvalili općinskom načelniku Nerminu Muzuru koji im je uručio ugovore, kao i Općini Ilidža, što i ovakvim programima demonstriraju da je lokalna zajednica spremna i odlučna pomoći u generisanju novih radnih mjesta. Načelnik nije krio zadovoljstvo što će 29 osoba s biroa dobiti zaposlenje.

To je omogućeno realizacijom, za Općinu Ilidža izuzetno važnog "Programa poticaja za sufinansiranje zapošljavanja nezaposlenih osoba", za šta je iz općinskog budžeta izdvojeno 243.600 KM. 

"Iako je za potrebe ovog programa prvobitno bilo planirano 220.000 KM, zbog velikog broja aplikacija uspjeli smo osigurati dodatna sredstva kako bi svi aplikanti koji ispunjavaju uslove dobili sredstva za zaposlenje jedne nezaposlene osobe", kazao je načelnik Muzur.

Naglasio je da Općina, baš kako je i najavljeno, novom proaktivnom politikom kreira učinkovito, razvijeno i uređeno tržište rada naročito u malom i srednjem poduzetništvu.

"Ovo je tek jedan od naših programa kojim kontinuirano nastojimo podržati privredne subjekte s područja naše lokalne zajednice, a putem kojeg istovremeno želimo pomoći u kreiranju novih radnih mjesta za naše nezaposlene građane", kazao je Muzur po uručenju ugovora.

Najavio je i da će Općina nastaviti realizaciju ovakvih i sličnih programa koji daju željene rezultate. Jedan od takvih programa uspješno je implementiran nedavno kad su samozapošljavanjem kreirana nova 23 radna mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti