Kantonalni sudu u Sarajevu

U toku ročište za produženje pritvora bivšem načelniku Starog Grada Ibrahimu Hadžibajriću

31.01.2024. 12:17 / Izvor: Avaz.ba
Stari Grad

Foto: Ibrahim Hadžibajrić. N. Šaljić

U Kantonalnom sudu u Sarajevu se održava ročište za produženje pritvora bivšem načelniku Starog Grada Ibrahimu Hadžibajriću.

U Kantonalnom sudu u Sarajevu se održava ročište za produženje pritvora bivšem načelniku Starog Grada Ibrahimu Hadžibajriću za još tri mjeseca.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela, piše "Avaz".

Podsjećamo, on je uhapšen u maju prošle godine dok je obnašao funkciju načelnika Općine Stari Grad. Kasnije je smijenjen s ove funkcije.

Osumnjičen je za primanje mita u iznosu od 150.000 KM.

Kako je ranije objavio portal "Avaz", Federalna uprava policije (FUP) sada provjerava novu prijavu protiv uhapšenog i pritvorenog bivšeg načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića zbog sumnje u nove nepravilnosti i zloupotrebu službenog položaja dok je bio na čelu ove općine.

Naime, Hadžibajrić, kojeg su na Skyu zvali Beg i Hadžija, prijavljen je da je ulagao novac zajedno s još jednom osobom u solarne panele u Čapljini.

Ova firma zatim je prodavala struju na bh. tržište i ostvarila zaradu.

Zbog svega ovoga uskoro će pojedine osobe biti saslušane u ovoj policijskoj agenciji.

Prema informacijama "Avaza", iz prijave koja će, uz izvještaj, biti proslijeđena Tužilaštvu, Hadžibajrić je, navodno, uložio velike svote novca u ovaj biznis, koji je, očito, dobro krio, kao i brojne nekretnine.

FUP i Tužilaštvo već su otkrili sakrivenu Hadžibajrićevu imovinu u Hrvatskoj i Sarajevu, od vile u Baškim Vodama, koja je plaćena 156.000 KM, do vlasništva brojnih nekretnina u Starom Gradu.

Agencija za upravljanje oduzetom imovinom, podsjećamo, zapečatila je četiri parkinga koja se dovode u vezu s Hadžibajrićem i osumnjičenim Elmedinom Karišikom, vlasnikom firme "Plaza".

Radi se o višemilionskoj imovini. No, to nije ništa. Tužilaštvo je na tragu novim sakrivenim nekretninama.

O tome će uskoro biti obaviještena javnost kroz policijski izvještaj, prenosi "Avaz".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti