Neophodni za odvijanje procesa rada

Željeznice Republike Srpske primaju 117 radnika

31.01.2024. 13:48 / Izvor: SRNA
Željeznice RS

Preduzeće "Željeznice Republike Srpske" u toku sljedeće sedmice raspisat će konkurs za prijem 117 radnika.

Preduzeće "Željeznice Republike Srpske" u toku sljedeće sedmice raspisat će konkurs za prijem 117 radnika, a riječ je o neophodnom stručno-tehničkom osoblju, najavio je generalni direktor ovog preduzeća Slađan Jović.

"Neće biti prijema administrativnih, već samo radnika neophodnih za odvijanje procesa rada što se tiče usluge prevoza", rekao je Jović novinarima u Sarajevu nakon sastanka predstavnika nadležnih institucija iz BiH za pitanja željezničke infrastrukture o potencijalima za razvoj željezničkog saobraćaja.

On je dodao da se radnicima redovno isplaćuju plate koje su na nivou prosjeka u Republici Srpskoj.

"Sve obaveze servisiramo na vrijeme. Sve plate smo isplatili za prošlu godinu. Nadamo se da ćemo i tokom ove godine uspješno poslovati. "Željeznice Republike Srpske" su u procesu restrukturiranja, imamo plan da do kraja 2024. godine to završimo. Bili bi organizovani u procesu organizacije holdinga gdje bi imali tri zavisna preduzeća – prevoz putnika, prevoz robe i željeznička infrastruktura", rekao je Jović.

Direktor "Željeznica Federacije BiH Enis DŽafić rekao je da je u toku konkurs za prijem 150 radnika i planiraju da zaposle još 200 radnika, ali je neophodno da Vlada FBiH odobri Plan poslovanja "Željeznica".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti