UPUĆEN U RASPRAVE

FERK utvrdio više nacrta pravilnika

31.01.2024. 16:00 / Izvor: Fena
struja

FERK je na redovitoj sjednici u srijedu utvrdila je tri nacrta pravilnika koji su upućeni u postupak opće rasprave.

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na redovitoj sjednici u srijedu utvrdila je tri nacrta pravilnika koji su upućeni u postupak opće rasprave.

Izvršavajući svoje nadležnosti sukladno odredbama Zakona o električnoj energiji Federacije BiH i Zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i učinkovite kogeneracije doneseni su: Nacrt pravilnika o metodologiji za utvrđivanje cijena za opskrbu električnom energijom krajnjih kupaca kod javnog i rezervnog opskrbljivača, Nacrt pravilnika o promjeni opskrbljivača i Nacrt pravilnika o obveznom udjelu i preuzimanju električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije. 

Usmenu opću raspravu o Nacrtu pravilnika o metodologiji za utvrđivanje cijena za opskrbu električnom energijom krajnjih kupaca kod javnog i rezervnog opskrbljivača FERK će održati 12  veljače u 11 sati u svojim prostorijama u Mostaru, dok će rasprava o Nacrtu pravilnika o promjeni opskrbljivača biti održana isti dan s početkom u 12 sati. Opću raspravu o Nacrtu pravilnika o obveznom udjelu i preuzimanju električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije FERK će održati 26. veljače  u 11 sati u svojim prostorijama u Mostaru, priopćeno je iz FERK-a.

Nacrti i obavijesti za javnost mogu se preuzeti na internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba. Također, zainteresirane pravne i fizičke osobe mogu dostaviti pisane komentare na adresu FERK-a ili na e-mail adresu kontakt@ferk.ba do 14. veljače ove godine do 12 sati, odnosno do 29. veljaće do 12 sati za Nacrt pravilnika o obveznom udjelu i preuzimanju električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije. 

Na sjednici je također, Gospodarskom društvu HIFA-OIL d.o.o. Tešanj obnovljena Dozvola za obavljanje djelatnosti opskrbe i trgovine električnom energijom.

FERK je donio i odluku o usvajanju Nacrta dozvole za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije podnositelja zahtjeva "ECO ENERGY" d.o.o. Gračanica.

Nacrt i obavijest za javnost mogu se preuzeti na internetskoj stranici FERK-a, a zainteresirane osobe svoje pisane komentare na nacrt dozvole mogu dostaviti do 12. veljače do 12 sati, poštom na adresu FERK-a, kao i na elektroničku adresu FERK-a. 

Na današnjoj sjednici FERK-a donesena su i rješenja kojima je status kvalificiranog proizvođača utvrđen za podnositelje zahtjeva: "DAMIREX" d.o.o. Zenica, Proizvodnja električne energije "Reconsult 1", vlasnika Idriza Kruške iz Tešnja, "CTS" d.o.o. Sarajevo, SOL INVICTUS Novi Travnik, Proizvodnja električne energije "MA", vlasnika Munevere Alić iz Tešnja, "Solarna elektrana Rešidbegović" iz Fojnice i BFF DIAM d.o.o. Livno za dva proizvodna objekta. 

Također, nakon razmatranja žalbi na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, FERK je na sjednici donio šest rješenja, te pet zaključaka po podnescima kupaca, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti