POTVRDIO PREMIJER KS

Direktor Centra Skenderija Damir Petrinić podnio neopozivu ostavku

01.02.2024. 09:49 / Izvor: Akta.ba
DAMIR

Damir Petrinić je podnio neopozivu ostavku na funkciji direktora sarajevskog Centra Skenderija.

Damir Petrinić je podnio neopozivu ostavku na funkciji direktora sarajevskog Centra Skenderija.

Ovu informaciju je objavio premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk koji smatra da je Petrinić tokom dvogodišnjeg direktorskog rada pokrenuo rješavanje niza dugogodišnjih problema.

Među tim problemima je naveo imovinsko-pravne odnose za koje je istakao da su bili kočnica za obnovu ledene dvorane Centra te uređenje projektne dokumentacije za obnovu Doma mladih. Konstatovao je da je Petrinić zaslužan za to što je ovaj centar postao centar, kako je izjavio, novih aktivnosti.

"Raduje me što u pismu ostavke navodi kako idalje ostaje posvećen zajedničkom cilju i misiji da Skenderija postane centar sporta i kulture u Kantonu", kazao je Uk.

Podsjećamo, inspektor Općine Centar je tokom Petrinićevog direktorskog mandata donio odluku o rušenju građevina na platou Centra Skenderija (Trgovki). Međutim, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo je poništilo odluku o rušenju.

Osim toga, tokom Petrinićevog mandata je aktuelizirano šta će biti sa cjelokupnim centrom. Naime, zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Damir Nikšić (NS) je nedavno objavio da Mohammed bin Zayed, koji je investirao u izgradnju megalomanskog luksuznog stambeno-poslovnog naselja "Beograd na vodi", namjerava na mjestu dvorane Skenderija izgraditi poslovni centar.

Tada je izjavio da nema, a niti su mu tražene neke informacije koje bi mogle ukazivati na prodaju Skenderije. O navodnoj prodaji saznao je samo iz medija.

"Mi odgovorno tvrdimo, Uprava Skenderije, Nadzorni odbor, da nemamo te informacije, a niti su tražene neke informacije koje bi mogle implicirati da je neka prodaja u pitanju ili da su neki pregovori u toku. Kod nas nije došao niti neki investitor, niti je neko treće lice tražilo neke podatke od nas koji mogu naslutiti da se radi o nekim pregovorima, o nekim predradnjama koje treba da služe kao osnova za neku buduću prodaju", rekao je tada Petrinić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti