Važno obavještenje iz "Vodovoda"

Zbog popravke kvara sutra veći dio Sarajeva bez vode

10.02.2024. 11:21 / Izvor: Akta.ba
vodovod

Iz Vodovod i kanalizacija Sarajevo obavještavaju građane da će se, zbog popravke kvara na glavnom potisnom cjevovodu u krugu izvorišta Bačevo.

Iz KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Sarajevo obavještavaju građane da će se, zbog popravke kvara na glavnom potisnom cjevovodu u krugu izvorišta Bačevo, sutra /nedjelja/, 11. februara 2024. godine od 04:00 sata u većem dijelu grada isporuka vode vršiti pod smanjenim pritiskom. 

To podrazumijeva da će u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima doći do prekida vodosnabdijevanja. 

Naselja u kojima će doći do poremećaja i prekida u vodosnabdijevanju su: Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino Polje,  Čengić Vila, Otoka, Socijalno, Skenderija, Baščaršija, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino selo, Aneks, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac. 

Okončanje radova i potpuna normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se po završetku radova u večernjim satima. 

Za sve informacije građani se mogu obratiti dispečerskom centru na brojeve telefona: 033 210 707 i 033 220 435. 

"Molimo potrošače za razumijevanje i strpljenje dok traje popravak, te podsjećamo da pripreme vodu za potrebe svog domaćinstva", navode iz „Vodovoda i kanaliacije“. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti