Finsiranje nekoliko projekata

Vlada Distrikta zadužila se kod Svjetske banke za 25 milijuna eura

14.02.2024. 13:36 / Izvor: Fena
Brčko

Vlada odobrila odluku o zaduženju Brčko distrikta BiH kod Svjetske banke.

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je u srijedu, na prijedlog Direkcije za financije Brčko distrikta BiH, odobrila odluku o zaduženju Brčko distrikta BiH kod Svjetske banke – Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) u iznosu od 25.000.000 eura za financiranje projekata kroz „Program integriranog razvoja koridora Save i Drine primjenom višefaznog programskog pristupa“.

Iznos novčanih sredstava je namijenjen za financiranje zatvaranja deponije smeća, izgradnju Centra za upravljanje čvrstim otpadom, regulaciju dijela toka kanala Blizna u Brčko distriktu BiH, regulaciju i čišćenje dijela toka rijeke Brke uzvodno od mosta na Kožari u Brčko distriktu BiH, šetnicu i biciklističku stazu uz desnu obalu rijeke Save dužinom Brčko distrikta BiH, navodi se u priopćenju Vlade Brčko distrikta.

Na prijedlog Direkcije za financije Brčko distrikt BiH odobreno je i izdvajanje novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 275.367,46 KM iz sredstava rezervi Proračuna Brčko distrikta BiH za 2024. godinu u svrhu naknade štete na stambenim, poslovnim, gospodarskim objektima kao i u području poljoprivrede, nastale zbog olujnog nevremena.

Članovi Vlade su na današnjoj sjednici dali i suglasnost na Program rada JZU „Zdravstveni centar Brčko“ za 2024. godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti