Na lokaciji Trg Krajine

Inspekcija zapečatila slastičarnu "Manja" u centru Banje Luke

15.02.2024. 08:07 / Izvor: Nezavisne novine
Manja

Republička tržišna inspekcija izrekla je zabranu rada ugostiteljskom objektu "Manja", na lokaciji Trg Krajine, u prizemlju hotela "Palas" u Banjoj Luci.

Republička tržišna inspekcija izrekla je jučer zabranu rada ugostiteljskom objektu "Manja", na lokaciji Trg Krajine, u prizemlju hotela "Palas" u Banjoj Luci, jer je kontrolom utvrđeno da objekat ne ispunjava opšte minimalno-tehničke uslove za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, saopšteno je iz Inspektorata RS.

Kako se u saopštenju dodaje, usljed izvođenja radova na objektu hotela "Palas", srušen je dio zgrade u kojem je prethodno bio smješten toalet koji su koristili posjetioci ovog ugostiteljskog objekta, čime je objekat praktično ostao bez prostorije za ličnu higijenu gostiju, a što je zakonska obaveza.

"Obzirom da objekat više ne ispunjava sanitarno-tehničke i higijenske uslove za rad, tržišni inspektor je u skladu sa odredbama Zakona o ugostiteljstvu bio ovlašćen i dužan da privremeno zatvori ugostiteljski objekat, koji ne ispunjava propisane opšte minimalno-tehničke i druge zakonom propisane uslove za obavljanje ugostiteljske djelatnosti", rečeno je iz Inspektorata Republike Srpske, odakle su nam pojasnili da je objekat zatvoren privremeno, do otklanjanja nepravilnosti. 

Istuču da je, imajući u vidu vrstu djelatnosti koja se obavlja u objektu, subjektu kontrole omogućeno da prije obilježavanja zabrane, objekat oslobodi od prehrambenih proizvoda i lako kvarljivih namirnica, kao i da preduzme sve sigurnosne i druge mjere u prostorijama objekta i na sredstvima rada, kako bi se spriječila eventualna dalja šteta za privrednog subjekta. 

"U okviru predmetnog postupka, kontrolu je vršila i republička inspekcija za hranu u oblasti proizvodnje i prometa hrane, gdje su takođe utvrđene nepravilnosti u dijelu deklarisanja proizvoda, te su izrečene novčane kazne", navode iz Inspektorata Republike Srpske.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti