Poslovna zona u izgradnji

Statutom "Slobodne zone" u Trebinju određeni uslovi poslovanja

20.02.2024. 17:37 / Izvor: Nezavisne novine
trebinje

Osnovni uslov je da sva preduzeća koja imaju namjeru da posluju u "Slobodnoj zoni" moraju biti minimalno 50% izvozno orijentisana

Donošenjem Statuta "Slobodne zone" d.o.o Trebinje određeni su svi uslovi za poslovanje ovog privrednog subjekta, za čijeg je vršioca dužnosti direktora ranijom odlukom imenovan diplomirani pravnik Miloš Vukićević iz Trebinja, a i građevinski radovi teku predviđenom dinamikom.

Statut je ranije delegirao Nadzorni odbor ovog preduzeća određujući uslove poslovanja ovog subjekta koji je još u januaru upisan u registar javnih preduzeća i imenovan direktor.

Vukićević, koji je trenutno na mjestu izvršnog direktora "Parking servisa Trebinje", zastupat će ovo preduzeće do daljeg i, prema riječima Bojana Vučurevića, načelnika Odjeljenja za turizam, privredu i preduzetništvo, tu nema sukoba interesa i on će zasad obavljati obje dužnosti.

Dalje se, kako kaže, pravi dokument kojim će se do kraja urediti uslovi poslovanja u "Slobodnoj zoni", odnosno uslovi iznajmljivanja poslovnih prostora, zakupa zemljišta i slično, jer je prodaja prostora i zemljišta isključena.

"Osnovni uslov za poslovanje "Zone" će biti da sva preduzeća koja imaju namjeru da posluju u "Slobodnoj zoni" moraju biti i minimalno 50% izvozno orijentisana, odnosno to će biti elementarni uslov koji će biti predočen ovim preduzećima", kazao je Vučurević.

Paralelno sa donošenjem ove dokumentacije, na terenu teku i građevinski radovi, koji su prilično odmakli.

"Pristupni put je završen, radi se na uređenju zemljišta gdje su završeni radovi ravnanja, a slijedi parcelacija, odnosno unutrašnja organizacija ovog placa "Slobodne zone" koji se trenutno prostire na deset hektara površine", dodaje Vučurević.

Podsjetivši da na ovom prostoru postoje mogućnosti širenja "Slobodne zone" i na stotinu hektara, on dodaje da se trenutno izvode radovi na ograđivanju placa i elektrifikaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti