Ministar Jurica posjetio Grad Čapljinu

Značajna potpora poljoprivrednim proizvođačima u HNŽ-u

22.02.2024. 08:50 / Izvor: Akta.ba
citluk

Ministar Jurica najavio je kako će potpora poljoprivrednim proizvođačima u cijeloj županiji biti značajna.

Nakon što je u srijedu boravio u službenom posjetu Općini Čitluk, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije Mario Jurica, zajedno sa suradnicima, posjetio je i Gradsko poglavarstvo Čapljine gdje se sastao s tamošnjim gradonačelnikom Smiljanom Vidićem.

Tom prigodom razgovarali su o mogućnostima unaprjeđenja stanja u sektoru voda i poljoprivrede, a gradonačenik Vidić je istaknuo kako je Čapljina, prije svega, poljoprivredni kraj i kako se veliki dio njezinih žitelja bavi upravo poljoprivredom.

''Zato nam je iznimno bitna značajna potpora koju za ovu namjenu izdvaja županijsko ministarstvo poljoprivrede'',  poručio je Vidić, spomenuvši i izuzetan rad oko 1800 čapljinskih OPG-ovaca.

Ministar Jurica najavio je kako će potpora poljoprivrednim proizvođačima u cijeloj županiji biti značajna, dodavši kako je cilj ovih posjeta jasno razlučivanje stvarnih potreba jedinica lokalne samouprave.

''Želimo, prije usvajanja naših programa, upoznati gradove i općine s projektima, načinom našega rada u budućnosti i planovima za rješavanje tekućih problema. U Programu rekultiviranja zemljišta bit će aktualne mjere promjena namjene zemljišta, navodnjavanje i gnojidba. Time želimo pomoći poljoprivrednim proizvođačima u njihovu radu, krajnjemu proizvodu, kao i plasmanu proizvoda putom e-tržnice. Slično je i s Programom vodnih naknada. Bitno je završnoj izradbi programa pristupiti zajednički, jedni druge podržavati i, naravno, sve što planiramo u konačnici i zakonski uokviriti '', poručio je resorni ministar, priopćila je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti