Skrio važan dokaz

Kenan Uzunović pušten nakon ispitivanja u SIPA-i, Tužilštvo KS nastavlja istragu

22.02.2024. 17:07 / Izvor: Fena
SIPA

Foto: Bljesak

Tužilaštvo KS Uzunovića tereti za davanje lažnog iskaza.

Nakon što je ispitan u SIPA-i osumnjičeni Kenan Uzunović otpušten je iz prostorija te policijske agencije. Istovremeno, Tužilštvo KS nastavlja istragu u tom predmetu.

Tužilaštvo KS Uzunovića tereti za davanje lažnog iskaza.

Podsjećamo, po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu rano jutros započeli su pretrese na više lokacija na području Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo zbog dokumentiranja krivičnog djela davanje lažnog iskaza.

U toku dana u prostorijama SIPA-e u svojstvu osumnjičenog ispitan je Kenan Uzunović.

Nakon što je Kenan Uzunović, zastupnik u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta, u medijima rekao kako mu je nuđen novac da ne glasa za novu Vladu Federacije, Tužilaštvo KS je po službenoj dužnosti formiralo predmet kako bi provjerilo takve navode.

Tokom davanja iskaza u svojstvu svjedoka, a na poziv Tužilaštva KS, Uzunović je lažno naveo da je svoj telefon kojim je snimio audio zapis u kojem mu se nudi novac od N.N. osobe, promijenio a snimak izbrisao.

Međutim, istragom je utvrđeno da nije promijenio telefon, već ga je nakon saslušanja ugasio i prestao koristiti iako je znao da on predstavlja bitan dokaz u ovom krivičnom postupku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti