Letovi za Skandinaviju

Uskoro direktne aviolinije iz Sarajeva za Oslo i Štokholm

23.02.2024. 19:08 / Izvor: Fena
KS

Sarajevo će biti direktno povezano sa 12 atraktivnih destinacija.

Kao rezultat Javnog poziva za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo koji provodi Vlada Kantona Sarajevo u saradnji sa Turističkom zajednicom KS i Međunarodnim aerodromom Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine će uskoro biti direktno uvezan sa skandinavskim zemljama. 

Komisija za stručnu ocjenu, nakon razmatranja zaprimljenih prijava, zapisnikom je utvrdila da je po Javnom pozivu pristigla jedna blagovremena prijava, a u pitanju je aviokompanija Norwegian Air AS.

Prijava aviokompanije Air Arabia je neblagovremeno pristigla, te nije ni razmatrana.

Odluku možete preuzeti na službenoj web stranici Turističke zajednice KS i web stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo www.sarajevo-airport.ba, a svi detalji o letovima bit će objavljeni uskoro.

Javni poziv, koji je bio otvoren do 12. februara 2024. godine, ima za cilj razvoj turizma, uspostavljanja novih destinacija i povećanja broja putnika.

Prethodno je kroz javne pozive Sarajevo dobilo više novih direktnih aviokonekcija ili je povećan broj polazaka na destinacijama od strateškog značaja, te kao krajnji cilj ovog projekta Sarajevo će biti direktno povezano sa 12 atraktivnih destinacija: Milano, Geteborg, London, Memingen, Brisel, Solun, Antalija, Izmir, Atina, Skoplje, Oslo i Štokholm.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti