NA POMOLU RJEŠENJE?

Iz EPBiH poziv za nastavak naplate RTV takse putem računa za el. energiju

24.02.2024. 08:19 / Izvor: Federalna.ba
feder

54. je dan kako se RTV taksa ne naplaćuje putem Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.

54. je dan kako se RTV taksa ne naplaćuje putem Elektroprivrede Bosne i Hercegovine. Dnevni gubitak oba javna emitera iznosi 90.000 KM. Radio-televizija Federacije, koja je potpisala Aneks ugovora s Elektroprivredom, još prije četiri mjeseca, zbog bojkota da to uradi menadžment BHRT-a, a uz podršku tamošnjeg Upravnog odbora, ali i pojedinih vladajućih struktura, svaki dan gubi prihod u iznosu mjesečnog toplog obroka za sve uposlenike.

Na pomolu je rješenje za BHRT i FTV. Elektroprivreda Bosne i Hercegovine uputila je danas, u 13:10 h, zvaničan dokument na adrese Edina Forte, državnog ministra prometa i komunikacija, Generalne direkcije BHRT-a i Direkcije RTV Federacije BiH.

U dokumentu koji potpisuje Nevad Ikanović, izvršni direktor za snabdijevanje i trgovinu, izražava se spremnost i inicijativa Elektroprivrede BiH da nastavi naplatu RTV takse.

Dopis prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo ostaje pri ranijem stavu da je spremna na nastavak saradnje sa BHRT i RTV F BiH na ime pružanja usluge prikupljanja sredstava za RTV taksu.

Uvažavajući nastale okolnosti prekida pružanja spomenute usluge zbog isteka ugovora pozivamo Vas da usaglasite Vaše stavove oko nastavka saradnje za pružanje usluge naplate RTV takse.

Također, želimo Vam ukazati na datumske okvire nastavka pružanja usluge, koji moraju biti usaglašeni sa datumima izdavanja računa za električnu energiju, te potrebnog vremena kako bi se uradile prepravke u našem sistemu za izdavanje računa na kojima će biti iskazana RTV taksa.

U ime svega rečenog, spremni smo biti domaćin sastanka dana 28. 2. 2024. godine u 13.00 sati, na kojem bi se potpisao ugovor o nastavku saradnje uz prethodno Vaše usaglašavanje teksta ugovora, a zatim i pozitivno mišljenje od strane JP Elektroprivrede BiH d. d. - Sarajevo na Vaš usaglašeni tekst ugovora.

S poštovanjem!

dr. sci. Nevad Ikanović, v.d. izvršni direktor za snabdijevanje i trgovinu

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti