Čeka se potvrda

Elektroprivreda HZ Herceg-Bosne uskoro dobija novu upravu: Šuška se o mogućim direktorima

26.02.2024. 08:55 / Izvor: bljesak.info
EPHZHB

Drago Bago iz Posušja će opet biti generalni direktor, a prema nekim informacijama Vladi Federacije su poslana imena na potvrdu Baginog tima.

Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne trebala bi tokom iduće sedmice dobiti novo rukovodstvo.

Već neko poznata je informacija kako će Drago Bago iz Posušja opet biti generalni direktor.

Prema nekim informacijama Vladi Federacije je poslan zahtjev za suglasnost na izbor šest izvršnih direktora, a prema tim informacijama novi direktori bi trebali btii Mario Bandić, Vedrana Galić Ćavar, Josip Čelan, Jelena Bukić, Vitomir Dodig i Sanja Sušac.

Sveukupno su zabilježene 82 prijave za ovih šest pozicija.

Imena mogućih direktora dolaze većinom iz Posušja, Gruda, Livna i čak tri iz Čapljine, a nema niti jednog imena iz Mostara i Prozora-Rame.

Podsjetimo, u aprilu, 2023. godine svi direktori EPHZHB su na čelu s generalnim diroktorom Marinkom Giljom podnijeli ostavke, kada su imenovani vršitelji dužnosnti izvršnih direktora tog javnog poduzeća.

Tada je za v.d. generalnog direktora imenovan Drago Bago, za v.d. izvršnog direktora za pravne poslove Robert Lesko, za v.d. izvršnog direktora za ekonomske poslove Anabela Brekalo, za v.d. izvršnog direktora za proizvodnju električne energije Dražen Zelenika, za v.d. izvršnog direktora za distribuciju električne energije Ilija Bakalar i za v.d. izvršnog direktora za opskrbu električnom energijom Ivica Prskalo.

U međuvremenu na stranicama EPHZHB jedino je navedeno kako je Nadzorni odbor Društva  16. februara, 2024. godine, sazvao 50. (vanrednu) skupštinu Javnoga poduzeća "Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne" d.d. Mostar, koja će se održati 6. marta, 2024. godine s početkom u 12.00 u prostorijama Društva u Mostaru, Ulica Alekse Šantića 106A.

Predloženi Dnevni red skupštine je Izbor radnih tijela Skupštine Društva, odnosno Predsjednika Skupštine; Dva ovjerivača zapisnika.

Tačka dva je donošenje Odluke o razrješenju članova Nadzornoga odbora JP "ELEKTROPRIVREDA HZ HB" d.d. Mostar zbog isteka mandata; zatim Donošenje Odluke o izboru i imenovanju vršitelja dužnosti članova Nadzornoga odbora JP "ELEKTROPRIVREDA HZ HB" d.d. Mostar ispred državnoga kapitala; i donošenje Odluke o usvajanju Plana poslovanja JP "ELEKTROPRIVREDA HZ HB" d.d. Mostar za 2024. – 2026. godinu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti