Projekt za dobijanje žigova PKFBIH

Upućen poziv firmama za dodjelu znakova "BH kvaliteta" i "Izvorno domaće"

26.02.2024. 12:18 / Izvor: Akta.ba
ja bih naše

Privredna komora FBiH je donijela Pravilnik o znakovima vizualnog označavanja bh proizvoda i usluga.

Privredna/Gospodarska komora FBIH je donijela Pravilnik o znakovima vizualnog označavanja bosanskohercegovačkih proizvoda i usluga – "BH kvaliteta" / “BH Quality”/ i "Izvorno domaće"/ "BH Creation"/.

Znakovi "BH kvaliteta" i "Izvorno domaće" namijenjeni su poticanju razvoja domaće proizvodnje, podizanju razine kvalitete bosanskohercegovačkih proizvoda, proizvodnih tehnologija i usluga, poticanju stvaralaštva, kreativnosti, izvornosti, razvojno-istraživačkog rada, inovacija i invencije, te promociji BiH kao države i stvaranju prepoznatljivog identiteta na svjetskom tržištu.

Na zahtjev Privredne/Gospodarske komore F BiH, Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine je izdao Ispravu o žigu BH kvaliteta i Izvorno domaće Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH te zaštitio vizualni identitet kampanje.

"Pozivaju se svi zainteresirani da podnesu zahtjev Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH za dodjelu znakova vizualnog označavanja bosanskohercegovačkih proizvoda i usluga do 28.03.2024. godine", navode iz Komore.

Pravo upotrebe znaka BH kvaliteta dodjeljuje se proizvodima i uslugama koji/e posjeduju natprosječnu kvalitetu i koji su proizvedeni na području Bosne i Hercegovini odnosno uslugama koje se pružaju na području BiH. 

Zahtjev možete podnijeti putem OBRASCA .

Tehničke komisije za pojedine skupine proizvoda/usluga će po dobivenim zahtjevima izvršiti preglede tvrtki koje budu zadovoljavale kriterije te predložiti Vijeću vizualnog označavanja BH proizvoda/usluga dodjelu znakova.

žigovi

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti