Potvrdio izlazak iz SDA

Adil Osmanović nakon 34 godine napustio SDA: Priključio se pokretu "Naprijed"

27.02.2024. 12:15 / Izvor: Avaz.ba
osmanović

Osmanović kaže da Centrali SDA nije obrazlagao zašto je napustio stranku.

"Nisam više član Stranke demokratske akcije (SDA). Stranku sam zvanično napustio, tačnije podnio ostavku, prije mjesec i s tim upoznao svoju općinsku organizaciju u Tesliću. Tamo gdje sam se 1990. godine i učlanio u stranku.", izjavio je Adil Osmanović za "Avaz". 

Sada već bivši član SDA, stranke u kojoj je proveo skoro 34 godine, jedno vrijeme bio i zamjenik Bakira Izetbegovića, ipak, ova stranka za njega je sada prošlost, rekao je u razgovoru za "Avaz".

U javnosti se pojavila informacija da Osmanović nije član ni nove stranke Naprijed, koju ju osnovao također bivši SDA-ovac Šemsudin Mehmedović.

No, Osmanović nam je pojasnio o čemu se tu radi.

"Nakon što sam napustio SDA, zajedno s gospodinom Mehmedovićem, pokrenuo sam vrlo dobar i kvalitetan projekt kada je u pitanju politička stranka Naprijed. Niti jednog momenta ne želim da to negiram. Smatram da je to dobar projekt i da treba nastaviti s njim. Ja sam samo rekao da nisam formalnopravno član te stranke, ali jesam dio projekta i sve smo zajedno pokrenuli", rekao nam je Osmanović.

Kako kaže, malo ga je jedino iznenadio potez Mehmedovića da ga predloži u stranačke organe bez konsultacije.

"Ja sam mu prije toga rekao da treba akcent prvo staviti na teren. Meni je nezgodno da budem potpredsjednik stranke, a nismo završili terenski posao i organizaciju. Rekao sam mu da ne želim da se gore pozicioniram, a da nismo temeljito uradili terenski dio posla. I ovo što je urađeno, sve je to privremenog karaktera, uz uvažavanje ovih ljudi. Kratko i jasno, ja sam to pokrenuo i tu sam, uz Mehmedovića i ovu stranku. Nema potreba da to negiram", istakao je Osmanović.

Osmanović kaže da Centrali SDA nije obrazlagao zašto je napustio stranku.

Tvrdi da je sve rekao još prije Kongresa stranke.

"Nema potrebe da bilo šta obrazlažem, sve sam davno rekao", kazao je Osmanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti