Pozicioniranje na turističkoj karti

Neum ima potencijal za unapređenje i razvoj turizma

27.02.2024. 12:40 / Izvor: Fena
neum

Prirodne ljepote i kulturne vrijednosti cijele Hercegovine moraju se kvalitetno prezentirati domaćim i stranim gostima.

Anđelko Maslać, v.d. direktora Turističke zajednice HNK boravio je u ponedjeljak u Neumu gdje se sastao s općinskim načelnikom Draganom Jurkovićem, poručivši tom prigodom kako se prirodne ljepote i kulturne vrijednosti cijele Hercegovine moraju kvalitetno prezentirati domaćim i stranim gostima.

Kako je saopćeno iz Općine Neum, na sastanku se razgovaralo o funkcioniranju Turističke zajednice te o planovima i programima koji se žele realizirati kroz iduće razdoblje.

"Općina Neum ima potencijal za unapređenije i razvoj turizma te se nadamo da ćemo kroz općinsku Turistički zajednicu nastaviti s pozicioniranjem i brendiranjem Neuma na turističkoj karti. Turizam je naša primarna gospodarska grana, koja je kao takva prezentirana kroz strategiju razvoja općine Neum 2023-2030. godine", naglasio je Jurković.

Maslać je naglasio velike potencijale i mogućnosti kao i prostor za suradnju koji će se intenzivirati formiranjem Turističke zajednice u Neumu.

V.d. direktora Turističke zajednice HNK također je prezentirao program i viziju budućeg djelovanja.

Istakao je kako program i plan rada sistemski obuhvata sve segmente razvoja turizma u općinama i gradovima HNK.

"Prilika je nebrojeno i odnose se na prirodne ljepote i kulturne vrijednosti cijele Hercegovine te se moraju kvalitetno prezentirati domaćim i stranim gostima, kazao je Maslać", ističući zadovoljstvo što se o turizmu govori kao o dimenziji koja je pokretač i polako izrasta u jednu od okosnica razvoja cijelog Kantona.

Ustvrdio je i kako će se buduća saradnja razvijati na obostrano zadovoljstvo s jednakom ciljem, tj. snažnim prezentiranjem bogatstva koje Hercegovina i Neum mogu pružiti domaćim i stranim turistima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti