Program razvoja male privrede SBK

Vlada SBK za razvoj male privrede izdvaja skoro 3,5 miliona KM

29.02.2024. 13:46 / Izvor: Akta.ba
SBK

Sredstva će se korisnicima dodjeljivati kao nepovratna sredstva putem javnog poziva.

Vlada Srednjobosanskog kantona, usvojila je Izvještaj Vlade za 2023. godinu.

Podnošenje godišnjeg Izvještaja o radu Vlade SBK rezultat je zakonske i poslovničke obaveze da se najmanje jedanput godišnje izvještava Skupština Srednjobosanskog kantona o provođenju utvrđene politike, o provođenju zakona i drugih općih akata Skupštine SBK, Izvještaja o izvršenju Budžeta, Izvještaja o stanju u pojedinim oblastima društvenog života i drugim pitanjima iz svoje nadležnosti.

U skladu sa ranije utvrđenim smjernicama za izradu Izvještaja o radu, isti je metodološki urađen tako da predstavlja pregled najznačajnijih aktivnosti svih kantonalnih tijela uprave, odnos između planiranih i realiziranih aktivnosti uz obrazloženje razloga za eventualno ne realizirane aktivnosti i sa prijedlogom mjera za poboljšanje stanja u pojedinim oblastima.

Ministarstvo privrede je predložilo, a Vlada SBK donijela Odluku o usvajanju godišnjeg Programa razvoja male privrede Srednjobosanskog kantona za 2024. godinu.

Sredstva su planirana u Budžetu SBK za 2024. godinu u iznosu od 3.410.000,00 KM, i dodjeljivat će se korisnicima kao nepovratna sredstva putem javnog poziva, izuzev interventnih sredstava i razvojnih projekata koja se dodjeljuju po zahtjevu korisnika sredstava za kandidovane projekte.

Sve odluke sa 35. sjednice Vlade SBK možete pogledati ovdje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti