Od sutra dostupni obrasci za regresirano gorivo

07.03.2024. 08:12 / Izvor: Agroklub
gorivo

Da bi poljoprivredni proizvođači bili na spisku za regresirano dizel gorivo, potrebno je da koriste obradivu površinu od minimalno jednog hektara.

Poljoprivreni proizvođači sa područja Semberije od sutra, 7. marta, mogu preuzeti obrasce zahtjeva za regresirano gorivo. Preuzimanje se vrši u najbližem matičnom uredu ili u Odjeljenju za poljoprivredu pri Gradskoj upravi Grada Bijeljina i trajat će do 15. novembra ove godine.

Riječ je o prvom spisku nakon preuzimanja podataka iz APIF-a za one proizvođače koji su izvršili ažuriranje, odnosno upisali sjetvenu strukturu.

"Da bi poljoprivredni proizvođači bili na spisku za regresirano dizel gorivo, potrebno je da koriste obradivu površinu od minimalno jednog hektara, izvrše poresku prijavu, ali i regulišu dugovanja prema preduzeću Protivgradna preventiva Republike Srpske", pojasnio je Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu. 

Kako je dodao, narednom periodu očekuje da se, uporedo sa izvršavanjem obaveza od strane poljoprivrednih proizvođača (ispunjavanje uslova, obaveza prema poreskoj upravi, ažuriranje podataka u APIF-u), resorno ministarstvo sukcesivno "povlači" spiskove iz APIF-a i distavlja ih lokalnoj samoupravi, kako bi bili distibuirani, odnosno kako bi poljoprivrednici mogli da preuzimaju i podnose zahtjeve za regresirano dizel gorivo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti