Održana prva Skupština Udruženja BUM

Članovi BUM-a djeluju zajedno na kreiranju prilika u biznis sektoru

07.03.2024. 12:05 / Izvor: Akta.ba
bum skupština

Udruženje BUM je osnovano od strane grupe entuzijasta, vlasnika i menadžera uspješnih kompanija koji žele unaprijediti poslovni ambijent.

Udruženje BUM je osnovano od strane grupe entuzijasta, vlasnika i menadžera uspješnih kompanija koji žele unaprijediti poslovni ambijent, jačati poduzetništvo i kreirati kvalitetne uslove za društvo i biznis zajednicu na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

U upravnoj zgradi kompanije Alma-Ras d.o.o. u Visokom održana je prva Izvještajna Skupština ovog Udruženja koju je vodio Predsjednik Skupštine, Rasim Memagić, a na kojoj su predstavljeni rezultati rada i planovi za naredni period. Upravnom odboru u sastavu sa Aleksandar Krunić, Emin Efendira i Maja Kulenović, pridružila su se dva nova člana, Matea Franjić i Aida Salkić, koje će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti jačanju udruženja i širenju misije.

bum udruženje

"Jedno od osnovnih načela menadžerskog zanata je ostvarivanje rezultata. Vođeni time, inicijativa udruživanja menadžera iz cijele BiH je postala stvarnost i svakim danom raste i razvija se, što mene lično ispunjava velikim zadovoljstvom. Skupština je još jednom pokazala svu raskoš i širinu udruženja, jer su se na jednom mjestu okupili lideri organizacija iz cijele zemlje i iz vrlo različitih branši. Vizija nam je da budemo nosioci pozitivne promjene i postanemo vodeća biznis zajednica u Bosni i Hercegovini, a danas smo razgovarali i dogovorili aktivnosti koje ćemo provoditi ove godine na tom putu", izjavio je predsjednik Upravnog odbora Aleksandar Krunić.

Ova zajednica okuplja uspješne pojedince iz poslovnog svijeta i jedino je udruženje menadžera s članovima iz cijele BiH. Članovi Udruženja su pojedinci koji teže unapređenju svog osobnog i profesionalnog razvoja, razvoju svojih timova i firmi iz kojih dolaze, dijeljenju iskustava i znanja te davanju prijedloga i inicijativa za razvoj poslovnog ambijenta u Bosni i Hercegovini. 

BUM je bosanskohercegovačko udruženje koje ima za cilj umrežavanje vodećih menadžera kako bi međusobno dijelili najbolje poslovne prakse i na taj način aktivno oblikovali poslovni ambijent u BiH. Članovi BUM-a teže unapređenju svojih vještina i znanja kako bi unaprijedili timove i firme koje vode.

Dijeljenjem najboljih poslovnih praksi, znanja i iskustva, BUM potiče poduzetničku kulturu, etički način poslovanja i unapređuje privredu i ekonomiju Bosne i Hercegovine. 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti