POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN

Nikšić i Lakić u BNT TMiH: Namjenska industrija bilježi rekordne rezultate (VIDEO)

08.03.2024. 07:44 / Izvor: Fena
niksic

Direktor poduzeća Besim Belegić upoznao ih je s poslovnim rezultatima poduzeća koje nakon nekoliko godina stagnacije ponovno raste.

Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH i Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije posjetili su u četvrtak BNT TMiH, poduzeće namjenske industrije, dio nekadašnjeg giganta Bratstva.

Direktor poduzeća Besim Belegić upoznao ih je s poslovnim rezultatima poduzeća koje nakon nekoliko godina stagnacije ponovno raste.

"Poduzeće u ovom trenutku ostvaruje rekordnu proizvodnju i očekujem kako ćemo ove godine imati realizaciju proizvodnje blizu 40 milijuna maraka. Danas smo potpisali ugovor u vrijednosti od 17,5 milijuna KM. Također potpisana je i odluka o isplati 2.520 KM pomoći za sve zaposlene u BNT-TMiH, te odluka o isplati regresa radnicima koji će biti isplaćen do 30. lipnja ove godine", kazao je Belegić.

Resorni ministar je izrazio zadovoljstvo sinergijom rada poduzeća, Ministarstva i Vlade.

"Mi smo svjedoci revolucije kad je ova firma u pitanju, ova firma je napravila sjajan posao u vrlo kratkom roku. To je pokazatelj da postoji velika sinergija između poduzeća i Vlade i zajednički ćemo graditi ovu firmu za naredno razdoblje", ocijenio je Lakić.

Premijer Nikšić je poručio da će Vlada i dalje stajati iza namjenske industrije.

"Ovo što imamo u BNT-u nije rezultat rada i pameti ove Vlade, nego rezultat rada i pameti aktualnog menadžmenta. Prvi veći posao koji BNT radi je rezultat odlaska direktora ministra na sajam u SAD. Vlada FBiH će stajati apsolutno iza namjenske industrije jer je ona motor koji može dati zamah čitavom gospodarstvu", rekao je Nikšić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti