POČELA EVALUACIJA

Za izradu rješenja Kongresnog centra u Trebinju stiglo 39 radova

12.03.2024. 12:51 / Izvor: Akta.ba
trebinje konkurs

Na Konkurs za izradu idejnog arhitektonsko – urbanističkog rješenja za izgradnju Kongresnog centra u Trebinju prispjelo je 39 radova.

Na Konkurs za izradu idejnog arhitektonsko – urbanističkog  rješenja za izgradnju Kongresnog centra u Trebinju prispjelo je 39 radova, a ekspertska komisija jučer je u Trebinju započela njihovu evaluaciju.

Komisiju čine generalni direktor ERS, Luka Petrović, rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić, dekani arhitektonskih fakulteta u Beogradu, Banjaluci i Podgorici Vladimir Lojanica, Saša Čvoro i Svetlana Perović, kao i inženjeri arhitekture Dragan Šiniković i Radojka Nožica i elektrotehnike Mijomir Mijić.

Shodno urbanističkim planu, osim kongresnog centra, predviđena je izgradnja nove sportske dvorane, hotela visoke kategorije, javne gradske ustanove, zelenih površina i podzemnih garaža.

Planirano je da obuhvati kongresno-koncertnu dvoranu sa oko 1.000 mjesta, koncertnu dvoranu sa 150 mjesta, kao i još jednu dvoranu sa oko 300 mjesta, zatim salu za plenarne sastanke sa oko 100 mjesta i malu salu za plenarne sastanke sa oko 20 mjesta, VIP i sale za prijem visokih zvanica.

Stručni žiri će prispjele radove ocijeniti na osnovu kriterijuma utvrđenih tenderskom dokumentacijom, objavljenom 24.11.2023. na Portalu javnih nabavki BiH.

Prispjeli radovi su pod šiframa, i tek po završetku ocjenjivanja idejnog rješenja biće poznat identitet prijavljenih i nagrađenih rješenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti