Namjensko vozilo

Unapređenje mehanizacije: KJKP "RAD" dobio još jednu čistilicu velikih performansi

13.03.2024. 08:30 / Izvor: Akta.ba
Rad

Ova čistilica je petnaesto od ukupno šesnaest vozila različitog tipa i namjene koji je ova uprava nabavila u posljednje 2,5 godine.

Jučer je u krugu Preduzeća KJKP "Rad" izvršena primopredaja nedavno nabavljene čistilice, čiju je nabavku finansiralo Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

"Koristimo priliku da se zahvalimo Resornom ministru i Vladi Kantona Sarajevo na donaciji, a sigurno je da će nova mehanizacija doprinijeti ljepšem i čistijem okruženju" rekao je direktor KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo Nijaz Salamović.

Primopredaji je prisustvovao i predstavnik kompanije Techno Win iz Odžaka.

"Techno Win iz Odžaka, je bosanskohercegovačka firma, generalni distributer KARCHER cestovnih i uličnih čistilica. KARCHER u zadnjih deset godina je postao glavni proizvođač cestovnih i uličnih čistilica. U posljednje dvije godine na području zemalja u okruženju (Crna Gora, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina) isporučeno je preko 25 mašina namijenjenih za održavanje javnih površina. Vozilo koje smo danas predali na korištenje je prvo ovakvog kapaciteta i performansi u odnosu na druge mašine ranije distribuisane u BiH i zemljama u okruženju. U narednom periodu nakon zimskog održavanja prometnica, ova mašina će olakšati čišćenje i uklanjanje frakcije sa saobraćajnica." rekao je Ilija Augustinović Savjetnik Uprave Techno Win.

Napominjemo da je ova čistilica, petnaesto od ukupno šesnaest vozila različitog tipa i namjene koji je ova uprava nabavila u posljednje 2,5 godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti