Predstavljen rad u toku proteklih mjeseci

Ambasada Republike Grčke podržala IDDEEA u razvoju digitalnog identiteta u BiH

13.03.2024. 11:41 / Izvor: Akta.ba
badnjevic

Badnjević predstavio rad IDDEEA BiH u proteklih šest mjeseci.

Ambasadorica Republike Grčke u Bosni i Hercegovini, Ioanna Efthymiadou, srdačno je ugostila u prostorijama ambasade direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), Almira Badnjevića.

Tokom susreta, Badnjević predstavio je rad IDDEEA BiH u proteklih šest mjeseci, ističući ponosno postignute uspjehe, posebno u vezi s implementacijom digitalnog potpisa. Nadalje, najavio je planirane novitete u narednom periodu, sa posebnim naglaskom na digitalni potpis i digitalni novčanik, kao inovativne projekte koji će značajno unaprijediti život građana Bosne i Hercegovine.

Ambasadorica Efthymiadou izrazila je oduševljenje zbog napretka i kvaliteta ostvarenih projekata, te izjavila:

"Sretni smo što će Grčka ambasada moći pružiti podršku na bilo koji način. Već vjerujem da će naša saradnja biti uspješna i da ćemo zajedno uraditi mnogo korisnih stvari za građane BiH. IDDEEA ima našu punu podršku, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da vas povežemo s relevantnim partnerima. Posebno se radujemo implementaciji digitalnog novčanika, što će osigurati najlakšu i najsigurniju opciju za građane BiH."

Badnjević je istakao važnost povjerenja građana te naglasio da je primarni cilj IDDEEA-e obezbjediti najlakšu i najsigurniju opciju digitalizacije, uz podršku mnogih sektora, uključujući telekome i banke.

Uz to, sagovornici su izrazili spremnost za intenziviranje odnosa i razmjenu iskustava između IDDEEA BiH i Ambasade Republike Grčke u narednom periodu, s posebnim naglaskom na poboljšanju saradnje u oblasti razvoja digitalnog identiteta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti