Nakon pet dana

Novi tramvaji već oštećeni, oglasio se ministar Šteta: Edo je urezao svoje ime!

02.04.2024. 08:02 / Izvor: N1
tramvaj

Ministar Adnan Šteta jučer je na Facebooku iskazao svoje nezadovoljstvo nakon što su novi tramvaji u glavnom gradu BiH već išarani.

Ministar Adnan Šteta danas je na Facebooku iskazao svoje nezadovoljstvo nakon što su novi tramvaji u glavnom gradu BiH već išarani.

“Edo je urezao ime u novom tramvaju i nanio ogromnu štetu svim građanima. Trebalo je pet dana da se prvi ovakav slučaj desi. Tužno i sramotno. Video snimci iz vozila i trenuci uništavanja imovine će biti ustupljeni institucijama na dalje postupanje i sankcionisanje”, saopćio je Šteta.

Novi sarajevski tramvaji opremljeni su savremenom opremom, radi se o niskopodnim vozilima kapaciteta 180 putnika, uz 79 sjedećih mjesta. Posjeduju klima uređaje, sistem za brojanje putnika, wi-fi, USB priključke za mobilne telefone i u potpunosti su prilagođeni osobama sa invaliditetom.

Video nadzor unutar i izvan vozila omogućit će veću sigurnost putnika i sigurnosnu kontrolu u vozilima.

Stolice, koje se nalaze u tramvaju, izabrali su građani Kantona Sarajevo na Danu otvorenih vrata Ministarstva saobraćaja KS.

Isporuka tramvaja odvija se u skladu sa planiranom dinamikom.

Plan je da u aprilu u saobraćaju bude još dva, u maju još četiri tramvaja, a preostalih šest u junu, julu i augustu. Na taj način će do početka sljedeće školske godine svih 15 tramvaja, biti u saobraćaju.

Na novim sarajevskim tramvajima neće biti reklama.Tramvaji su prošli ispitivanja i testiranja, koja će biti prilagođena na sve tramvaje pri isporuci i primopredaji tramvaja kako bi po završetku primopredaje odmah mogli biti u saobraćaju. U ranijem periodu vozači tramvaja su prošli obuke sa predstavnicima kompanije Stadler u Poljskoj i u Sarajevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti