Afera s kriptovalutama

Vrhovni sud RS odbio zahtjev firme Bitminer za reviziju drugostepene presude

04.04.2024. 12:39 / Izvor: Akta.ba
bl

Viši privredni sud donio je presudu u korist banjalučke Unicredit banke u sporu koji je vodila sa kompanijom "Bitminer Factory" iz Gradiške.

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je zahtjev firme "Bitminer" za reviziju drugostepene presude Višeg privrednog suda u Banjaluci donesene u korist UniCredit banke a.d. iz Banja Luka.

"UniCredit banka pozdravlja odluku Vrhovnog suda Republike Srpske da odbije zahtjev Bitminer Factory-ja za reviziju drugostepene presude Višeg privrednog suda u Banjoj Luci i zadovoljna je što ista potvrđuje postojeću presudu. Kao i uvijek, banka ostaje u potpunosti dostupna svojim klijentima, pružajući im podršku u svakodnevnim aktivnostima i poslovanju", stoji u saopćenju UniCredit banke. 

Naime, Viši privredni sud donio je presudu u korist banjalučke UniCredit banke u sporu koji je vodila sa kompanijom "Bitminer Factory" iz Gradiške.

Okružni privredni sud je prethodno donio presudu u korist kompanije "Bitminer Factory", prema kojoj je Unicredit banka ovoj kompaniji trebala isplatiti odštetu od 256 miliona KM.

"Bitminer" je razvijao projekat zasnovan na blockchain tehnologiji, vezan za proizvodnju struje i rudarenje kriptovaluta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti