Dobra vijest za građane

Nakon FBiH i Vlada RS ograničava marže, 500 jeftinijih proizvoda

05.04.2024. 08:09 / Izvor: N1
RS

Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srpske", a važit će do 30. juna 2024. godine.

Vlada Republike Srpske usvojila je jučer, na 64. sjednici, u Banjaluci, Uredbu o određivanju marže u prometu proizvoda, kojom su dodatno snižene marže na osnovne životne namirnice, te proširen obuhvat proizvoda na koji su ograničene marže u prometu u Republici Srpskoj.

Navedena Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srpske", a važit će do 30. juna 2024. godine.

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno 6% u veleprodaji, odnosno 8% u maloprodaji za sljedeće proizvode: so, životinjska mast, ulju suncekretovo, biljna mast, margarin, mlijeko, jogurt, pšenično brašno, hljeb od pšeničnog brašna, šećer.

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno 4% u veleprodaji, odnosno 6% u maloprodaji za sljedeće proizvode: hrana za dojenčad, pelene za djecu i odrasle.

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno 10% u veleprodaji, odnosno 12% u maloprodaji za sljedeće proizvode: jaja, pavlaka, pile, pileće viršle, kokošija pašteta, zamrznuti grašak…

Na ovaj način izjednačava se poreski tretman kamate za kredite korišćene za finansiranje projekata od posebnog značaja za Republiku Srpsku, čime se omogućava pun kapacitet realizacije projekta bez nepredviđenih dodatnih troškova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti