Investicijska fondacija

Impakt provodi istraživanje o stanju poduzetništva u Bosni i Hercegovini

08.04.2024. 09:36 / Izvor: Akta.ba
impakt

Investicijska fondacija Impakt najavljuje pokretanje sveobuhvatnog istraživanja o potrebama i uslovima poslovanja novih poslovnih subjekata u BiH.

Investicijska fondacija Impakt najavljuje pokretanje sveobuhvatnog istraživanja o potrebama i uslovima poslovanja novih poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini. Ovo istraživanje fokusira se na privredna društva i obrte koji su osnovani u posljednje tri godine (1.1.2021.-31.12.2023. godine).

Cilj ovog istraživanja je dublje razumijevanje konteksta u kojem posluju poduzetnici, identifikacija podrške koja im je potrebna za uspostavu, razvoj i održivost biznisa te prepoznavanje sistemske infrastrukture koja može poboljšati poslovni ambijent. 

"Prikupljeni podaci neće koristiti samo poslovnoj zajednici već će biti od koristi i u akademskim istraživanjima. Ovo je naš doprinos širem razumijevanju ekonomske situacije i potreba poduzetnika u Bosni i Hercegovini, a analiza će moći služiti kao osnova za promjene zakonskih i regulatornih okvira kako bi se olakšalo poslovanje novih poduzetnika", poručuju iz Investicijske fondacije Impakt.

Važno je istaknuti da je istraživanje potpuno anonimno i da će svi prikupljeni podaci biti tretirani povjerljivo. Za sve zainteresirane poslovne subjekte koji žele doprinijeti istraživanju mogu pristupiti upitniku na linku: https://bit.ly/impakt_istrazivanje.

Za dodatne informacije o istraživanju ili investicijskoj fondaciji Impakt, molimo kontaktirajte:

Belma Gijo, Tel: +387 62 157 464 E-mail: belma.gijo@impakt.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti