BCC Ilidža otvara svoja vrata

Akta shopping iskustvo u novom grandioznom Bingo City Centru Ilidža

18.04.2024. 21:10 / Izvor: Akta.ba
bcc ilidža
OTVORI GALERIJU

Renovirani Grandiozni Bingo City Center Ilidža otvara se 19. aprila u 10 sati, na ukupnoj površini od 26.000 m2.

Renovirani Grandiozni Bingo City Center Ilidža otvara se 19. aprila u 10 sati, na ukupnoj površini od 26.000 m2.

Povodom svečanog otvarenja u centru će biti organizovani specijalni popusti u svim radnjama, zabavni sadržaji i animacije za sve članove porodice. Noć prije službenog otvorenja, zavirili smo u bivši Grand Centar kako bismo saznali šta nas sve, nakon višemjesečnog preuređenja i investicije, tamo očekuje.

Odmah po ulasku primjetili smo da su napravljene značajne izmjene u enterijeru centra, i to ne samo u estetici prostora već i u njegovoj funkcionalnosti. Svjedočili smo i posljednjim pripremama za sutrašnje otvorenje i druženju sa posjetiocima. U novom Bingo Plus marketu koji se prostire na više od 3.500 m2 moderno opremljenog prostora, spreman je bogati asortiman proizvoda vodećih domaćih i svjetskih brendova. Pored raznovrsne prehrane, bogate svježe linije proizvoda, dostupan je i pažljivo odabran asortiman proizvoda iz kategorije neprehrane sa nezaobilaznim techno shopom na samom ulazu u market.

Novi market u sklopu Bingo City Center Ilidža urađen je u Bingo plus formatu. Bingo plus market ima 8 uslužnih kasa, te 4 samouslužne kase kao opciju još brže kupovine i usluge bez čekanja u redovima, čime je omogućeno komfornije i ekskluzivnije shopping iskustvo. Ambijent marketa dizajniran je u skladu sa savremenim trendovima kako bi boravak i kupovinu učinili ugodnim.  

Što se tiče drugih prodavnica, lokali su već spremni da dočekaju kupce.

Šta vas čeka u "BCC Ilidža"?

Obilazeći renovirani i kako su ga nazvali "grandiozniji" shopping centar BCC Ilidža, uvjerili smo da će zasigurno obradovati sve ljubitelje kvalitetnog shoppinga i obogatiti gradsku ponudu.

Pored unapređenja iskustva kupovine, Bingo je imao za cilj stvoriti ugodan ambijent za sve posjetioce, bilo da se radi o lokalnom stanovništvu, ili pak mnogobrojnim turistima koji tokom cijele godine posjećuju općinu Ilidža. I uspjeli su u tome. Zbog promijenjenog rasporeda kupovina je sada još jednostavnija i ugodnija. 

bcc ilidža

U novom centru čeka vas veliki broj trgovina, restorana, zabavnih sadržaja i usluga koji će zadovoljiti sve vaše potrebe. Od poznatih svjetskih brendova do lokalnih obrtnika, "BCC Ilidža" će pružiti raznoliku i bogatu ponudu za sve članove porodice. 

Bez obzira tražite li modu, tehnologiju, kozmetiku ili nešto drugo, ovdje ćete pronaći sve na jednom mjestu. Ova shopping destinacija biće prepoznatljiva po svojoj jedinstvenoj ponudi, sa 54 zakupaca, vodećih globalnih i regionalnih brendova.

Pored dugogodišnjih poslovnih partnera u centru će se naći poznati brendovi kao što su: Burger King, Sinsay, Dexy co, Apoteka Farmacia, Planika te mnogi drugi, dok će najmlađe uskoro obradovati i igraonica Svemirko na površini većoj od 300 m2.

Nezaboravno iskustvo kupovine

Osim bogatstva kupovine, posjetioci će imati priliku da uživaju u modernom dizajnu i udobnosti centra. Čim smo zakoračili u "BCC Ilidža", osjetili smo miris svježine. Renovirani prostor odaje dojam prostranosti i moderne udobnosti, ali istovremeno zadržava onaj autentični lokalni duh. 

Ali kupovina nije sve što ovaj centar nudi. Nakon što zadovoljite svoje kupovne potrebe, možete se opustiti u nekom od mnogobrojnih restorana i kafića i popiti opuštajuću popodnevnu kaficu nakon napornog radnog dana. Jedna od stvari koja nam se posebno svidjela je ponuda sjedećih mjesta. Možete odabrati između udobnih fotelja u unutarnjim prostorima ili uživati na vanjskoj terasi.

Još jedna prednost ovog centra je njegova pristupačnost i udobnost. Veliki parking prostor od 260 mjesta dovoljno je da ne brinete gdje parkirati kada krenete u kupovinu.

Na kraju smo pregledali cijene i napravili nekoliko fotografija.

Ukratko, posjeta BCC Ilidža je večeras bila više od obične kupovine. Naravno, ne morate nam vjerovati na riječ. Predlažemo da se sami sutra zaputite i posjetite centar. Vjerujemo da ćete uživati u novom shoping iskustvu kao što smo i mi.

Investirano 10 miliona KM

Podsjetimo, tržni centar (nekadašnji Grand centra Ilidža) otvoren je 2009. godine, a tokom 2023. godine prelazi u vlasništvo kompanije Bingo d.o.o. nakon čega se pristupa generalnom preuređenju prostora kao i promjene koncepta zakupaca. 

U  preuređenje i modernizaciju uložio više od 10 miliona KM, a sve poslove su radile domaće bh. kompanije. Ulaganjem u centar nastojala se maksimalno unaprijediti njegova funkcionalnost. Pored obimnih radova u unutrašnjosti objekta, poput kompletne zamjene mašinskih instalacija, ugrađen je i novi lift neposredno pored marketa čime je kupcima olakšan pristup garaži. 

Tokom uređenja Bingo City Center korištena je najnovija visokokvalitetna oprema, rashladni sistem na CO2 koji je ekološki prihvatljiviji u odnosu na stare sisteme. Podne i zidne obloge su od kvalitetnih materijala, korištena je moderna, funkcionalna ali i ambijentalna rasvjeta koja posjetiocima dodatno stvara poseban ugođaj tokom boravka.

Nakon Bingo City Center Tuzla i Bingo City Center Sarajevo, ovo je treći tržni centar ovog formata. 

Kompanija Bingo d.o.o. sa tradicijom dugom 30 godina, vodeća je kompanija u Bosni i Hercegovini koja se bavi maloprodajom i proizvodnjom. Imaju više od 200 maloprodajnih objekata širom Bosne i Hercegovine, 65 restorana, industrijske pogone iz oblasti prehrambene, hemijske i građevinske industrije. 

Stalno ulaganje u razvoj poslovanja je ono što ih ističe na tržištu, a poznati su po tome što svu dobit reinvestiraju u privredu Bosne i Hercegovine.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti