POVODOM FINANSIRANJA JAVNIH SERVISA U BiH

Forto: Sve je na upravama preduzeća da se dogovore

09.05.2024. 14:40 / Izvor: BHRT
FORTO

Zakon na državnom nivou kojeg će svi poštovati jedino je dugoročnije rješenje, ali za zakon nema podrške i tu leži najveći problem.

Ministar prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine Edin Forto kazao je kako se pod hitno mora naći trajno rješenje za finansiranje javnih servisa u Bosni i Hercegovini.

Zakon na državnom nivou kojeg će svi poštovati jedino je dugoročnije rješenje, ali za zakon nema podrške i tu leži najveći problem.

Ministarstvo prometa i komunikacija pružilo je finansijsku podršku BHRT-u, te je osigurano da se taksa ponovo nađe na računima a sad je sve na direktorima ovih preduzeća da postignu dogovor kako bi novac bio operativan i bar kratkoročno smirio požar, kazao je Forto.

"Ono što stalno radim su koordinacija i sastanci i nuđenje rješenja za dvije uprave, od kojih je jednoj istekao mandat prije deset godina i jednoj u mandatu, da se dogovore oko preuzimanju sredstava koje ležu na računu Elektroprivrede BiH, i ponavljam nevjerovatno mi je da nisu uradili. Ministar komunikacija ne treba da govori direktno upravama preduzeća šta da tačno urade da osiguraju platu zaposlenicima, sredstva imaju i mi smo bili ključni da se dogodi da se vrati u naplatu", rekao je Forto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti