Večernjakov pečat

Jasmin Badžak privrednik godine u BiH

20.05.2024. 09:49 / Izvor: Večernji List
badžak

Čovjek koji zapošljava više od 700 ljudi, hercegovački gigant koji hrani brojne obitelji u Konjicu, zaljubljenik u nogomet.

Čovjek koji zapošljava više od 700 ljudi, hercegovački gigant koji hrani brojne obitelji u Konjicu, zaljubljenik u nogomet. To bi ukratko bio Jasmin Badžak, kojeg prijatelji zovu Jasko. Upravo je njega Večernjakov pečat proglasio privrednikom godine u BiH za 2023.

"Velika hvala Večernjem listu za nominaciju u jednom ovako prestižnom projektu koji traje više od 20 godina. Večernjakov pečat projekt je koji prepoznaje pozitivne priče u čitavoj BiH i tako daje vjetar u jedra svim građanima BiH da svojim radom pomognu u daljnjem poboljšanju društva. Zadovoljstvo mi je i čast biti izabran u ovakvoj konkurenciji s kvalitetnim ljudima s velikim iskustvom i što je moj rad prepoznat na ovakav način. Nalazimo se u vremenu svakodnevnih novih izazova, potrebno je naći novu energiju da bi se svi ti izazovi uspješno prebrodili. Ovo priznanje je, sasvim sigurno, nova energija, a ujedno i obveza da svojim radom pomognem u poboljšanju BiH jer vjerujem u BiH i da se isplati ulagati u nju", istaknuo je Badžak nakon što mu je statuu u obliku maslinove grančice i plaketu s njegovim imenom uručila članica Uprave HT Eroneta Sanja Primorac Brkić.

Najveći privatni poslodavac u Konjicu nije krio zadovoljstvo osvojenom nagradom.

"Jako ste me iznenadili, očekivao sam da sam u nekom užem krugu nakon poziva, ali dobiti ovakvo priznanje čini me presretnim", priča popularni Jasko neposredno nakon manifestacije, koja je još jednom potvrdila da BiH ima ogromnu bazu uspješnih ljudi.

Badžak je vlasnik Eurosjaja osnovanog 1996. godine i danas je među vodećim proizvođačima posebnih kemikalija za površinske zaštite proizvoda u autoindustriji, elektro i metalskoj industriji, građevinarstvu. Proizvode i plasiraju kemikalije za galvanotehniku, industrijske odmašćivače, masti i maziva, a sve se radi po najvišim ekološkim standardima. Eurosjaj je danas partner američkog MacDermida, svjetskog proizvođača broj jedan u metalskoj industriji, a u svojim proizvodnim pogonima, koji se nalaze u industrijskoj zoni Konjic, nudi 26 različitih vrsta površinske zaštite kroz najnapredniju tehnologiju i praćenje tehnoloških rješenja u svijetu te uz poštivanje svih regulativa vezanih uz ovu oblast. Badžak je neumorni radnik, uz proizvodnju, ulaže i u turizam, vlasnik je jednog od najljepših hercegovačkih hotela i restorana - Garden City.

Nastoji zadržati mlade u svom gradu, a po onom što čujemo, za Jaska kao poslodavca sugrađani imaju samo riječi hvale. I on je svjestan činjenice da je samo zadovoljan radnik dobar radnik pa ih stimulira na razne načine, a veliki je i dobrotvor, sudionik brojnih akcija pomoći kako sugrađanima tako i šire.

Uz sve ono što radi, Večernjakov pečat za privrednika godine pripao mu je zasluženo. Mecena sportskih i kulturnih zbivanja u hercegovačkom mjestu, koje još vida rane prošlosti, nastavlja svoju misiju i gospodarskog rasta, ali i rada za opće dobro.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti