Vodeći društveno odgovorni projekt

U Vijećnici sinoć otvoren 13. Sarajevo Business Forum

22.05.2024. 07:25 / Izvor: Akta.ba

Forum okuplja poslovne lidere iz više od 40 zemalja.

U svečanoj atmosferi Gradske vijećnice u Sarajevu sinoć je otvoren 13. Sarajevo Business Forum, saopćili su realizatori.

Prisustvovali su brojni zvaničnici, poslovni lideri, politički predstavnici, ekonomski stručnjaci te predstavnici medija iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona i svijeta.

Prisutnima su se obratili predsjednik Uprave BBI Banke Alek Bakalović, ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović i Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva.

Predsjednik Uprave BBI Banke Alek Bakalović je istakao važnost Foruma kao platforme za povezivanje investitora i poduzetnika naglašavajući potencijal Bosne i Hercegovine i istakao ključne teme ovogodišnjeg Foruma koje su od najvišeg državnog, poslovnog i javnog interesa.

sbf

"Sarajevo Business Forum je vodeći društveno odgovorni projekt BBI Banke koji predstavlja stalnu posvećenost razvoju naše zemlje, a svakako i najutjecajniji doprinos zajednici u kojoj poslujemo. Posvećeni smo poticanju pozitivnog ekonomskog i društvenog utjecaja, a ovaj Forum pokazuje našu predanost tom cilju", kazao je.

U okviru 13. Sarajevo Business Foruma, prisutni će imati priliku slušati i aktivno učestvovati u ključnim temama regionalne perspektive članstva u EU, njegove šire implikacije na rast i integraciju, dobiti uvid u vladine strategije, programe i inicijative za promicanje boljih ekonomskih izgleda.

U saradnji s Ministarstvom komunikacija i prometa BiH, diskutovat će se o razvoju željezničke infrastrukture koja je u prošlosti bila zanemarena, istraživati mogućnosti uvida u strategiju, kapacitete i način pristupa Digitalnoj Evropi za Bosnu i Hercegovinu te ispitivati potencijale turističke industrije s posebnim naglaskom na franšize i zdravstveni turizam.

"U ime organizatora Sarajevo Business Foruma, želim da vam poželim dobrodošlicu, a naročito našim međunarodnim gostima, predstavnicima vlada i cijenjenim poslovnim liderima iz više od 40 zemalja", rekao je predsjednik Uprave BBI Banke Alek Bakalović.

Ministar Zlatko Mijatović je naglasio značaj podrške vlade i lokalnih institucija u privlačenju investicija i stvaranju povoljnog poslovnog okruženja.

"Sarajevo Business Forum se etablirao u regionalnoj i globalnoj poslovnoj zajednici kao najvažniji poslovni i investicijski forum u jugoistočnoj Europi. Naša predanost je izgradnja snažne ekonomije temeljene na proizvodnji, razvoju poduzetništva, privlačenju investicija te uspostavljanju i jačanju javno-privatnih partnerstava. Pozivam vas da istražite prednosti ulaganja u Kanton Sarajevo i postanete dio naše poslovne zajednice", izjavio je Mijatović.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Jasmin Ademović poželio je srdačnu dobrodošlicu svim učesnicima Sarajevo Business Foruma, uspješne sastanke i suradnje u danima pred nama i ugodan boravak u Sarajevu.

SBF 2024. trajat će dva dana, 22. i 23. maja; uključivat će niz panela, radionica i prezentacija na kojima će se razgovarati o različitim aspektima poslovanja i investiranja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti