PREGOVARAČKI POSTUPAK

FUP Sarajevo krenuo u proceduru nabavke novih borbenih oklopnih vozila

27.05.2024. 13:01 / Izvor: Akta.ba
borbena vozila

Federalna uprava policije Sarajevo objavila je u petak tender za nabavku borbenog oklopnog vozila i pozvala kompanije na dostavljanje zahtjeva.

Federalna uprava policije Sarajevo objavila je u petak tender za nabavku borbenog oklopnog vozila i pozvala kompanije na dostavljanje zahtjeva za učešće u pregovaračkom postupku, javlja Akta.ba.

Za ovu kupovinu iz budžeta će biti izdvojeno oko 1,2 miliona KM sa PDV-om, kolika je procijenjena vrijednost oglašene nabavke.

Ukupna količina kao i detaljni opisi predmeta nabavke će biti dostupni u II Fazi postupka i to kandidatima koji su zadovoljili pretkvalifikacijske uslove ugovornog organ, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Nabavka će biti sprovedena iz tri faze. Prva faza podrazumijeva pretkvalifikaciju, u kojoj kandidati podnose zahtjeve za učešće u kojoj će ugovorni organ pregledati da li su kandidati kompetentni, pouzdani i sposobni za izvršenje ugovora. Nakon toga slijedi druga faza u kojoj će ugovorni organ uputiti poziv za dostavljanje početnih ponuda ponuđačima koji su zadovoljili pretkvalifikacijske uslove ugovornog organa, te u trećoj fazi slijedi poziv za dostavljanje konačnih ponuda i ocjenjivanje konačnih ponuda.

U toj fazi će FUP Sarajevo dodijeliti ugovor ponuđaču koji podnese najbolje ocijenjenu prihvatljivu ponudu sa najnižom cijenom.

Zainteresovani ponuđači svoj zahtjev za učešće u pregovaračkom postupku mogu podnijeti najkasnije do 9. jula u 12:00 h.

Podsjetimo, Specijalna jedinica Federalne uprave policije (FUP) dobila je u oktobru prošle godine novo oklopno vozilo Roshel Senator APC. Među prvima koji je provozao vozilo FUP-a bio je ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak.

Roshel Senator APC koristi se u policijske svrhe, a glavne uloge vozila su patrolne i izviđačke misije, komandovanje, transport i podrška jedinicama za specijalne operacije, antiterorističke operacije i specijalne akcije u različitim vremenskim uvjetima.

Riječ je o vozilu kanadske kompanije Roshel kojeg zovu "cestovnim tenkom spremnim za apokalipsu", a tada je najavljeno da FUP u narednom periodu planira dodatnu nabavku ovakvih vozila.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti