Nakon dva kruga javnog poziva

Počela poslovna obuka IMPAKT Akceleratora u Tuzlanskom kantonu

10.07.2024. 15:03 / Izvor: Akta.ba
impakt

Danas je počela poslovna obuka za 10 odabranih učesnika iz različitih sektora.

Nakon dva kruga Javnog poziva za učešće u IMPAKT Akceleratoru na području Tuzlanskog kantona, danas je počela poslovna obuka za 10 odabranih učesnika iz različitih sektora, spremnih da unaprijede svoje poslovne vještine i znanja.

IMPAKT Akcelerator je program koji se po prvi puta realizira na području Tuzlanskog kantona, a realizira ga Investicijska fondacija Impakt u saradnji sa Ministarstvom privrede Tuzlanskog kantona, a predstavlja sveobuhvatan program dizajniran da pomogne poduzetnicima i poduzetnicama ubrzano razviti svoje poslove kroz poslovnu obuku, mentorski rad, profesionalne poslovne usluge i umrežavanje

"Veliko nam je zadovoljstvo što možemo ponuditi ovakav program koji realiziramo sa Ministarstvom privrede Tuzlanskog kantona. Danas je sa nama 10 biznisa koji će uz podršku iskusnih trenera i mentora Investicijske fondacije Impakt u narednom periodu kroz poslovnu obuku razraditi svoje poslovne planove i poslovne modele kako bi mogli unaprijediti svoje poslovanje.", rekao je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Program je jedinstven na području Bosne i Hercegovine, a učesnicima nudi razvoj poslovnih vještina, mentorsku podršku, profesionalne poslovne usluge, uvezivanje sa partnerima, investitorima kao i bespovratnu financijsku podršku do 19.999,99 KM za nabavku osnovnih sredstava (opremu, alat, nematerijalnu imovinu i sl.).

Učesnici programa dolaze iz različitih sektora što ukazuje na raznovrsnost i potencijal za rast koji IMPAKT Akcelerator podržava.

Realizacijom IMPAKT Akceleratora doprinijet će se ekonomskom razvoju Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine, stimulirati inovacije, rast malih biznisa, komercijalizacija njihovih usluga, razvoj cirkularne ekonomije, digitalizacije i slično.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti