Počeo deveti Proactive

24.05.2013. 09:16 / Izvor: eKapija.ba
Počeo deveti Proactive

Deveta edukativna konferencija o odnosima s javnošću PROACTIVE 2013, u organizaciji agencije Prime Communications, otvorena je na Kozari predavanjem jednog od najvećih evropskih PR praktičara Billa Nicholsa.

PROACTIVE 2013, deveta edukativna konferencija o odnosima s javnošću u organizaciji agencije PRIME Communications, otvorena je predavanjem jednog od najvećih europskih PR praktičara, Bill Nichols.

Stručnjak s više od 30 godina međunarodnog iskustva u PR-u i marketingu i voditelj studija odnosa s javnošću i marketinga na “Bucks New University” u Velikoj Britaniji govorio je o trendovima u PR-u, te o promjenama kroz koje prolazi profesija odnosa s javnošću i šta će to podrazumijevati za one koji se bave komunikacijama.

Na trodnevnoj konferenciji okupili su se službenici za odnose s javnošću iz kompanija, organizacija i institucija, marketing menadžeri, community manadžeri i predstavnici digital odjela, blogeri i predstavnici medija iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

"Drago nam je da smo i na devetom PRPACTIVE-u uspjeli okupiti regionalne komunikacijske stručnjake koji će u naredna tri dana imati priliku da razmjene iskustva, razgovaraju o trendovima u profesiji, steknu nova poznanstva i uspostave nove saradnje. Iako je za agenciju PRIME Communications veliki izazov da zadovoljimo očekivanja sudionika i da iz godine u godinu napravimo bolju konferenciju, sigurni smo da će sudionici i ove godine napustiti PROACTIVE s novim saznanjima, poznanstvima i pozitivnom energijom po kojoj je ova konferencije poznata u regiji", istakao je Dragan Močević, generalni direktor agencije PRIME Communications.

Sudionici će imati priliku da slušaju predavanja dr. Dejana Verčića - profesora na Fakultetu društvenih nauka u Ljubljani, dr. Bore Miljanovića - generalnog direktora agencije Represent Communications, Andreja Drapala - konzultanta i lobiste u konzultantskoj kući Consensus, Ivone Janjić - direktorice projekata u marketingu Agrokora i mnoge druge.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti