Guma M ekskluzivni uvoznik Yokohama guma za našu zemlju

22.07.2013. 09:51 / Izvor: Dnevni list
Guma M ekskluzivni uvoznik Yokohama guma za našu zemlju

Ekskluzivni uvoznik Yokohama guma za Bosnu i Hercegovinu postala je GUMA M d.o.o. iz Mostara. Yokohama Tire Corporation je svjetski poznati proizvođač guma vrhunske kvalitete i performansi.

Ekskluzivni uvoznik Yokohama guma za Bosnu i Hercegovinu postala je GUMA M d.o.o. iz Mostara.

Yokohama Tire Corporation je svjetski poznati proizvođač guma vrhunske kvalitete i performansi. Osnovani su prije skoro stotinu godina, davne 1917. godine, te se od tada bave globalnom proizvodnjom i distribucijom premium guma. Ekskluzivni uvoznik Yokohama guma za Bosnu i Hercegovinu je GUMA M d.o.o. iz Mostara.

Yokohama je drugi proizvođač guma u Japanu i sedmi u svijetu. Posebnu pozornost Yokohama posvećuje zaštiti okoliša i očuvanju životne sredine te je zbog toga 2010. godine dobila priznanje da na svom proizvodnom procesu 100 posto vrši raspolaganje otpadnim materijalom sukladno najvišim standardima očuvanja životne sredine.

Slobodno se može reći da je Yokohama lider na polju zaštite okoliša. Ono što Yokohamu razlikuje od ostalih proizvođača su dugoročni planski pristup i niz konkretnih akcija koje nisu iznuđene propisima već su izraz poslovne kompanije i razumijevanja važnosti zaštite okoliša svakog zaposlenika.

Yokohama je u svijetu i poznata po tehnologiji primjene ulja kore naranče u proizvodnji guma. Naime, Yokohama dB Super E-Space je prva guma s ubrizganim uljem naranče te je sastavljena od 80 posto materijala koji nisu na bazi nafte. Primjena ove tehnologije nema utjecaja na performanse gume, ali smanjuje potrošnju goriva zbog smanjenja otpora kotrljanja od 20 posto.

Yokohama gume su poznate diljem svijeta po izuzetnoj kvaliteti. Yokohama u svojoj ponudi ima široki asortiman guma visokih performansi koji obuhvaćaju putnički program (BluEarth, C.drive2, S.drive, ADVAN Sport,ADVAN NEOVA), off-road i SUV gume (GEOLANDAR A/T-S, GEOLANDAR H/T-S, GEOLANDAR M/T+, GEOLANDAR SUV, PARADA Spec-X, ADVAN Sport i ADVAN S.T.), kamionske i autobusne gume, gume za radne strojeve te zrakoplovne gume.

Yokohama gume dostupne su u svim GUMA centrima te u boljim vulkanizerskim radnjama. 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti