Željeznice RS od septembra vrše prevoz iz Alumine za Mađarsku

28.08.2013. 08:08 / Izvor: SRNA
Željeznice RS od septembra vrše prevoz iz Alumine za Mađarsku

​Željeznice Republike Srpske će od 2. septembra do kraja ove godine svake sedmice otpremati po pet vozova aluminijum-hidroksida iz zvorničke fabrike “Alumina” za Ajku u Mađarskoj.

 “Željeznice Republike Srpske” će od 2. septembra do kraja ove godine svake sedmice otpremati po pet vozova aluminijum-hidroksida iz zvorničke fabrike “Alumina” za Ajku u Mađarskoj.

Prevoz probnih količina krenuo je 23. jula i do kraja prve polovine ovog mjeseca otpreman je po jedan, a u drugoj polovini po dva voza sedmično, objavljeno je na internet stranici preduzeća “Željeznice Republike Srpske”.

U tekstu objavljenom pod naslovom “Novi prevozi” navodi se da je u sastavu svakog voza 20 teretnih kola, koja preko graničnog prelaza Zvornik - Brasina ulaze u Srbiju i nastavljaju put do krajnjeg odredišta u Mađarskoj.

Za prevoz su angažovane četiri garniture Željeznica Republike Srpske, osam garnitura Mađarskih željeznica i četiri garniture Železnica Srbije.

Željeznice Republike Srpske do sada nisu prevozile aluminijum hidroksid, teret za čiji prevoz se koriste čisti vagoni. U tekstu se navodi da je svaka šupljina vagona popunjena i pokriveni su najlonom.

U operativnoj službi preduzeća “Željeznice Republike Srpske” zadovoljni su novim prevozom, ali i uslovima, jer se kola stranih željezničkih uprava koriste bez plaćanja “RIV” najamnine, navodi se u tekstu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti