Novi vlasnik Direct Medie postaje medijska grupa Krasimira Guergova

24.09.2013. 12:04 / Izvor: eKapija.ba
Novi vlasnik Direct Medie postaje medijska grupa Krasimira Guergova

Novi vlasnik agencije Direct Meda A.D., dosadašnje članice Multikom Group d.o.o., postaje medijska grupa Krasimira Guergova koji je u medijskom biznisu još od ranih 90-ih godina.

Novi  vlasnik agencije Direct Media A.D., dosadašnje članice Multikom Group d.o.o., postaje medijska grupa Krasimira Guergova. Guergov koji je u medijskom biznisu još od ranih 90-ih godina, i koji je na bugarsko medijsko tržište doveo najveće strane investitore, dugogodišnji je bugarski partner Central European Media Enterprises (CME) kao i News Corporation, uglednih medijskih kompanija koje posluju u srednjoj i istočnoj Evropi. Krasimir Guergov je  i akcionar bTV Media Group, vodeće medijske kuće sa 44% udjela na bugarskom tržištu. On je Predsjednik oglašivačke agencije Kres, prve bugarske full service agencije. Partner je u najvećoj medijskoj agenciji Piero 97, kao i u vodećem OOH provajderu JC Decaux. U svojim kompanijama u Bugarskoj Guergov zapošljava oko 1000 ljudi.

Krasimir Guergov je pionir u razvoju golfa u Bugarskoj i predsjednik je Golf asocijacije Bugarske.

Direct Media A.D. je kompanija za multimedijalne komunikacije iz Beograda, koja posluje u cijelom regionu. Ima oko 150 zaposlenih u 7 zemalja, a 2010. godine  se pozicionirala među 30 najjačih firmi  u Srbiji. Direct Media je lider u komunikacijskom i medija planiranju, kao i u zakupu medija u cijelom regionu. Osnovana 2001 godine, Direct Media je dugogodišnji partner najvećih medija provajdera i oglašivača u regionu, lider u svim najvažnijim kategorijama oglašavanja. U svom poslovanju  Direct Media je uvijek nastojala da primjenjuje najviše poslovne standarde i da implementira najnovije i najefikasnije strategije oglašavanja za svoje partnere.

"Preuzimanje agencije Direct Media smatram značajnom poslovnom akvizicijom koja će nam omogućiti širenje poslovanja i sticanje nove konkurentske prednosti u regionu i šire. Visoki standardi u poslovanju naše medijske grupacije i dosledna fokusiranost na potrebe klijenata i potrošača će i dalje biti prioriteti naše poslovne strategije. Kompanijom Direct Media upravljaće jak lokalni tim menadžera na čelu s međunarodnim bordom direktora u kojem će ključni članovi biti ugledni profesionalci iz medijskog biznisa, višegodišnji  partneri  naše globalne mreže. Ova poslovna odluka je i dio naše strategije za daljom regionalnom ekspanzijom koja ima za cilj da Direct Media  postane lider na medijskom i oglašivačkom tržištu jugoistočne Evrope", izjavio je Krasimir Guergov.

Ovim poslovnim aranžmanom Direct Media A.D. otvara novo poglavlje u funkcionisanju medijskog  tržišta i tržišta oglašavanja u Srbiji i regionu. Ovakve strane investicije omogućavaju novi prostor za slobodnu konkurentsku borbu najboljih i najsposobnijih.

"Činjenica da Direct Media postaje dio jedne velike i ugledne medijske grupacije, i da će u upravljanju kompanije uz postojeći lokalni menadžment učestvovati  i vrhunski  međunarodni menadžeri, pomoći će da kompanija nastavi da se razvija prema svjetskim standardima, te  da sa svojim klijentima i partnerima ostvaruje još bolje poslovne rezultate. Ovakva strana investicija  predstavlja značajno otvaranje Srbije na području medija i tržišnih komunikacija, u skladu sa procesom evropskih integracija.  Svi segmenti poslovanja i saradnje agencije Direct Media sa klijentima i partnerima ostaju nepromijenjeni i ovom prilikom im se još jednom zahvaljujem na profesionalnosti, strpljenju, podršci i razumijevanju koje su imali za sve izazove i promene kroz koje je kompanija prolazila u proteklom periodu. Takođe, promjena vlasnika neće uticati na ugovore o radu zaposlenih, niti na sigurnost njihovih radnih mjesta i ugovorom definisanih redovnih profesionalnih obaveza", izjavila je Jadranka Drinić, CEO Multikom Group d.o.o.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti