DBC Gračanica na sajmu ZEPS: Ogromna ulaganja žele dočekati spremni

07.10.2013. 08:30 / Izvor: eKapija.ba

Kompanija DBC je na sajmu ZEPS ugovorila sastanke sa vodećim svjetskim proizvođačima kompletnih transportnih sistema i razgovarano o mogućim zajedničkim projektima na području Balkana.

Kompanija DEUTSCH BOSNISCE COOPERATION zadnjih  pet  godina  redovno je prisutna na  na sajmu Zeps  u Zenici koji im služi  kako bi ostvarili kontakte sa stalnim i potencijalnim  kupcima i dobavljačima.

"Ove godine  prezentirali smo  novitete iz oblasti  komponenti  transportnih sistema (valjaka,transportnih traka, bubnjeva i ostalih dijelova). Predstavljeni  su  labirinti i kućišta  za transportne valjke koji rade u teškim uslovima i teškim opterećenjima) rudarstvo, čeličane, koksare i TE, valjci za prehrambenu  industriju  te samogasivi plastični labirinti koji  se ugradjuju u okruženja  do  temperature 1200 C", ističe direktor ove kompanije Almir Kujundžić.

Navodi da su osim kupaca i dobavljača ugovoreni sastanci sa vodećim svjetskim proizvođačima kompletnih transportnih sistema i razgovarano o mogućim zajedničkim projektima na području Balkana.

DBC  je najveći proizvođač transportnih valjaka u BiH i jedan od vodećih na Balkanu i svjesni su činjenice da ih očekuju ogromni investicioni projekti  (izgradnja TE i cementare Banovići , izgradnja bloka 7 TE Tuzla , izgradnja TE Stanari , ogromne investicije u rudnike, SSL, Natron Hayat, TE Ugljevik, TE Gacko, investicije u Srbiji i na Kosovu).

''Svi pomenuti  projekti  u svojim sistemima isključivo transportuju  beskonačnim  trakama  a veći dio pomenutih  kompanija su  naši višegodišnji kupci. DBC želi ove projekte dočekati spreman i svjesni smo da nam je za to potreban partner  koji će  nam svojom finansijskom  snagom i  iskustvom  pomoći da stotine miliona eura ponovo ne odlaze na uvoz tih komponenti", priopćili su iz ove kompanije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti