LUNA TBWA uvodi Manchester City na bh. tržište

06.11.2013. 11:52 / Izvor: eKapija.ba
LUNA TBWA uvodi Manchester City na bh. tržište

Agencija za tržišne komunikacije LUNA TBWA d.o.o. Sarajevo dobila je pravo zastupanja Fudbalskog kluba Manchester City na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Agencija za tržišne komunikacije LUNA TBWA d.o.o. Sarajevo dobila je pravo zastupanja Fudbalskog kluba Manchester City na teritoriji Bosne i Hercegovine a u vezi sa pravima na korištenje lika jednog od najpopularnijih bosanskohercegovačkih fudbalskih reprezentativaca, Edina Džeke, saopćeno je iz agencije.

Uzevši u obzir nedavni uspjeh Fudbalske "A" reprezentacije BiH, koja je ostvarila plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se održati naredne godine u Brazilu, te s obzirom na planetarnu popularnost koju Edin Džeko ostvaruje zahvaljujući svojim odličnim klupskim i reprezentativnim nastupima u posljednjih nekoliko godina, rukovodstvo Manchester City-a odlučilo se da bh. kompanijama ponudi prava na korištenje lika našeg reprezentativca.

U tu svrhu Manchester City, pismom autorizacije, dao je agenciji LUNA TBWA Sarajevo pravo da ostvari početne kontakte i na taj način poveže zainteresovane domaće kompanije sa jednim od trenutno najuspješnijih klubova svjetske fudbalske scene.

Mogućnosti koje se nude domaćim kompanijama zaista su velike, od korištenja fotografija Edina Džeke, produkcije video i audio materijala, ekskluzivnog pojavljivanja na društevnim događajima ali i brojne druge opcije koje su na raspolaganju.

Predstavnici agencije LUNA TBWA uveliko poduzimaju mjere radi ostvarivanja kontakata sa domaćim kompanijama jer će naredne sedmice Bosnu i Hercegovinu posjetiti predstavnici Manchester City-a koji će „iz prve ruke“ predstaviti svoju ponudu.

Na osnovu gore navedenog ali i na osnovu činjenice da našu zemlju trese „mundijalska groznica“ opravdano pretpostavljamo da će ponuda Manchester City-a naići na interes domaćih kompanija, poručuju iz agencije LUNA TBWA d.o.o. Sarajevo.

PREUZMI DOKUMENT:
Pismo_autorizacije_Manchester_City.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti