Opština Sokolac i Pale uvezuju turističke potencijale

06.12.2013. 11:13 / Izvor: eKapija.ba
Opština Sokolac i Pale uvezuju turističke potencijale

Ove dvije opštine će u narednom periodu uvezati sve turističke potencijale kao što su Jahorina, pećina Orlovača, sam urbani dio Pala, etno selo i planinarski domovi na Romaniji, sportske dvorane i drugi slični sadržaji.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević i njegov zamjenik Nenad Vuković,  posjetili  su  u četvrtak opštinu Sokolac, gdje su sa načelnikom opštine Milovanom Bjelicom i njegovim saradnicima razgovarali o nekoliko projekata iz oblasti infrastrukture i razvoja turizma, na kojima će ove dvije lokalne zajednice usko sarađivati.

Od nekoliko projekata čija realizacija je u toku za goste je najzanimljivija izgradnja etno sela na Ravnoj Romaniji. Opština Pale podržava u cjelosti ovaj projekat jer se uklopa i obogaćuje turističku ponudu šire Sarajevsko-romanijske regije.

„Razgovarali smo i oko zajedničkog rješavanja problema u rubnim mjesnim zajednicama i naseljima između ove dvije opštine, kao što je Prača - Ponor, gdje se planira spajanje puta koji će voditi do manastira Svete Trojice u Ozerkovićima, što će olakšati komunikaciju iz pravca Pala tom dionicom, prema Rogatici i Sokocu“, istakao je načelnik Kovačević.

„Razmijenili smo iskustva u provođenju niza aktivnosti na unapređenju infrastrukture u ove dvije lokalne zajednice. Drugi segment  kome smo dali  posebno mjesto  je,  sanacija i modernizacija puta u mjesnoj zajednici Bare, gdje planiramo u narednom periodu asfaltirati tu dionicu koja povezuje ove dvije opštine. Analizirali smo i ideju o izgradnji puta Prača – Ponor, koji će povezati ove dvije opštine preko sela Ozerkovići, koje sve više postaje mjesto okupljanja velikog broja vjernika u porti manastira u tom selu“, kaže predsjednik Skupštine opštine Sokolac Danko Vučetić.

Prema njegovim riječima razgovaralo se i o izgradnji etno sela na Romaniji gdje će takođe opština Pale indirektno biti vezana povećanjem sadržajnih aktivnosti u okviru ukupne turističke ponude ovog kraja. Ove dvije opštine će u narednom periodu uvezati sve turističke potencijale kao što su Jahorina, pećina Orlovača, sam urbani dio Pala, etno selo i planinarski domovi na Romaniji, sportske dvorane  i drugi slični sadržaji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti