Posušje: Otkup mlijeka iznad svih očekivanja

24.01.2014. 16:22 / Izvor: eKapija.ba
Posušje: Otkup mlijeka iznad svih očekivanja

U uredu općinskog načelnika Posušja održan je sastanak s predstavnicima tvrtke Meggle. Na sastanku su analizirali dosadašnju suradnju koja je krenula prije nekoliko mjeseci otkupom mlijeka.

U uredu općinskog načelnika Posušja održan je sastanak s predstavnicima tvrtke Meggle. Uz Općinskog načelnika Branka Bagu i predstavnika Službe za gospodarstvo, obnovu, razvitak i civilnu zaštitu, sastanku su nazočili predsjednik Uprave tvrtke Meggle Marijan Vučak i direktorica prodaje i marketniga za BiH Jadranka Penava, te kooperant u ovom projektu vlasnik tvrtke BGL Commerce Bruno Kovač.

Na sastanku su analizirali dosadašnju suradnju koja je krenula prije nekoliko mjeseci otkupom mlijeka na području ove općine.

Izraženo je zadovoljstvo dosada postignutim, jer je otkup mlijeka krenuo iznad svih očekivanja. Da podsjetimo: općinski odjel za poljoprivredu je prošle godine napravio bazu podataka zainteresiranih proizvođača mlijeka, a Općina je nabavila, u svrhu otkupa mlijeka, dva laktofriza od 550 i dva od 300 litara za početak otkupa.

Potvrđen je veliki interes i zanimanje proizvođača mlijeka – farmera za predaju i otkup mlijeka od strane tvrtke Meggle.

Također se razgovaralo o načinima poboljšanja dosadašnje suradnje, te su ovom prilikom određene i neke smjernice po tom pitanju.

Na sastanku je razmatrana i mogućnost otkupa kozjeg mlijeka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti