Cilj donošenje kvalitetnog programa upravljanja otpadnim vodama USK

03.02.2014. 15:19 / Izvor: eKapija.ba
Cilj donošenje kvalitetnog programa upravljanja otpadnim vodama USK

Proces izrade Programa trenutno je u fazi konačnog definiranja streteških opredjeljenja upravljanja otpadnim vodama, navode iz Općine Bosanski Petrovac.

Načelnik općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić sa saradnicima i predstavnicima d.o.o. Komunalno, održao je sastanak koji je organizovalo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Unsko-sanskog kantona, zajedno sa konsultantom Una consultingom u Bosanskom Petrovcu, 03.02.2014. godine, koji se održava u okviru aktivnosti na izradi Programa upravljanja otpadnim vodama Unsko-sanskog kantona.

Cilj sastanka je upravo identificiranje i usvajanje strateških opredjeljenja Unsko-sanskog kantona u upravljanju otpadnim vodama, s ciljem donošenja kvalitetnog programa upravljanja otpadnim vodama USK, te definiranje narednih koraka u završnoj fazi izrade Programa upravljanja otpadnim vodama USK, priopćili su iz Općine. 

Navode da bi program upravljanja otpadnim vodama USK-a bio operativan i utemeljen na stvarnim potrebama općina, potrebno je razmotriti trenutni status upravljanja otpadnim vodama, te definirati i usvojiti strateška opredjeljenja.

Podsjećaju da je tokom početne faze izrade programa održano nekoliko zajedničkih sastanaka na kojima su analizirani svi aspekti upravljanja otpadnim vodama.

''Na posljednjem sastanku analizirani su strateški i operativni ciljevi u oblasti upravljanja otpadnim vodama na području USK-a, koji su proizašli iz analize zakonodavnog okvira, trenutnog stanja i stvarnih potreba u sektoru upravljanja otpadnim vodama. Proces izrade Programa trenutno je u fazi konačnog definiranja streteških opredjeljenja upravljanja otpadnim vodama, koji su utemeljeni na zakonskim i strateškim dokumentima Federacije BiH'', navode iz Općine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti