Općini Tuzla nagrada Odisej za projekt Panonska jezera

03.03.2014. 15:35 / Izvor: eKapija.ba
Općini Tuzla nagrada Odisej za projekt Panonska jezera

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji Jasna Krivošić-Prpić primila nagradu koju je Svjetska turistička organizacija UN-a dodijelila Općini Tuzla za projekat Valorizacija prirodnog naslijeđa – Panonska jezera.

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji Jasna Krivošić-Prpić  primila je 27. februara 2014. godine u Madridu drugu nagradu Odisej koju je Svjetska turistička organizacija (STO) Ujedinjenih naroda dodijelila Općini Tuzla za inovacije u javnim politikama i upravljanju, za projekat „Valorizacija prirodnog naslijeđa – Panonska jezera“. Nagradu je uručio generalni sekretar Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda Taleb Rifai.

Krivošić-Prpić je istaknula da sa velikim zadovoljstvom u ime Općine Tuzla prima ovu nagradu, jer je izvjesno da turizam može značajno doprinijeti ekonomskom rastu i zapošljavanju, te da Bosna i Hercegovina ima velika prirodne i ljudske potencijale.

Generalni sekretar Rifai je izrazio uvjerenje da će nagrada biti podstrek za daljnje jačanje bilateralne saradnje BiH i STO na ekspertnom nivou i naglasio da je projekat Općine Tuzla Panonska jezera posebno impresivan jer se radi o dominantno industrijskoj oblasti, koja je uspješno transformirana i u atraktivnu turističku destinaciju, objavljeno je na web stranici Općine Tuzla.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti