Podaci za dvije bh. firme dostavljeni Wingsu, čeka se odluka

20.03.2014. 09:25 / Izvor: nap.ba
Podaci za dvije bh. firme dostavljeni Wingsu, čeka se odluka

Ambasador BiH u Džakarti Fuad Šabeta potvrdio je da su sa predstavnicima firme "Sayap Mas Utama" – "Wings" nastavljeni kontakti o daljnjoj saradnji sa firmama iz BiH.

Ambasador BiH u Džakarti Fuad Šabeta potvrdio je pisanje bh. novinske agencije Patria (NAP) te kazao da su sa predstavnicima firme "Sayap Mas Utama" – "Wings" nastavljeni kontakti o daljnjoj saradnji sa firmama iz BiH.

"Do sada smo dostavili početne podatke o dvije firme iz Bosne i Hercegovine. To su "Likval" iz Sarajeva i "Dita" iz Tuzle. U narednom periodu očekujemo podatke i o drugim firmama iz BiH. Proces je dosta komplikovan i traži vrijeme, a cilj je dostaviti informaciju svima, koji imaju interes. U direktnom kontaktu sa predstavnicima Wingsa obaviješteni smo, da će dostaviti sve informacije koje posjeduju na dalje odlučivanje rukovodstvu kompanije", navodi Šabeta za NAP.

Šabeta je istakao da uskoro neće biti potrebe za posredovanjem Ambasade BiH u Džakarti jer će uskoro firme iz BiH i Wings imati direktan kontakt.

Osim njih, firme koje su iskazale interes za saradnjom sa ovom uspješnom firmom iz Indonezije su i "Paloč" Gornji Vakuf-Uskoplje i "Euro-Hem" Banja Luka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti