Fact Finding Mission: Osam austrijskih firmi traži partnere u BiH

01.04.2014. 08:17 / Izvor: eKapija.ba
Fact Finding Mission: Osam austrijskih firmi traži partnere u BiH

Ured Trgovinskog savjetnika u saradnji sa Vanjskotrgovinskom organizacijom Privredne komore Austrije organizuje od 8.-10.4.2014 posjetu privredne delegacije iz Austrije regionu sjeverozapadne Bosne.

Ured Trgovinskog savjetnika u saradnji sa Vanjskotrgovinskom organizacijom Privredne komore Austrije organizuje od 8.-10.4.2014 posjetu privredne delegacije iz Austrije regionu sjeverozapadne Bosne.

"Nakon veoma uspješnih posjeta delegacija austrijskih kompanija regiji sjevoroistočne Bosne i regiji Hercegovine, ovoga puta firmama iz Austrije želimo približiti geografski najbliži dio Bosne i Hercegovine Austriji "Bosansku Krajinu". Tom prilikom delegacija će posjetiti sljedeće gradove: Kozarska Dubica, Gradiška, Laktaši, Banja Luka, Prijedor i Bihać u kojima će voditi informativne razgovore sa bh. kompanijama i institucijama", navode organizatori za naš portal.

Okrugli stolovi te b2b razgovore sa lokalnim i austrijskim kompanijama će se organizovati u:

  • Gradišci 8.4.2014
  • Banjoj Luci 9.4.2014 
  • Bihaću 10.4.2014 godine.

Partneri u organizaciji okruglih stolova sa lokalnim kompanijama su: Opština Gradiška, Područna privredna komora Banja Luka, te Privredna komora Unsko-sanskog kantona. Tokom ovog eventa biti će upriličene posjete sljedećim bh kompanijama: Agrocentar Eko Bel u Kozarskoj Dubici (prerađivač voća i povrća), Prima ISG u Gradišci (proizvodnja namještaja), Jaksche plastična tehnika (prerada plastike) i Kaldera Company (proizvodnja i usluge u oblastima elektroenergetke i telekomunikacija) u Laktašima, Bema (industrija obuće) i Integral Inžinjering (građevinska kompanija) u Banjoj Luci, Austronet (proizvođač zaštitnih mreža) u Kozarcu, Mira (industrija vafla i keksa) u Prijedoru, te u Bihaću kompanijama Č.J. (metaloprerađivačka industrija), Meggle (proizvodnja i prerada mlijeka) i Austrotherm (proizvodnja izolacionih materijala).

"Od osam austrijskih kompanija, koju će učestvovati u ovom putovanju, više od pola njih želi ili pokrenuti sopstvenu proizvodnju u BiH, ili traže dobavljače roba i usluga na teritoriju Bosne i Hercegovine",  poručuju iz Ureda Trgovinskog savjetnika.

Profili austrijskih firmi:

1. Berger GmbH

- U Bosni i Hercegovini kompanija Berger traži dobavljače i joint-venture partnere. Zainteresovani su za kontakte sa bh kompanijama koje bi ili u okviru lohn-poslova proizvodili za njih, ili u obliku joint-ventura zajednički proizvodili u BiH. Također su zainteresovani za kontakte sa proizvođačima spužve i tekstila za cerade.

2. cargo-partner GmbH

- U Bosni i Hercegovini kompanija nudi svoje usluge i know-how. Traže kontakte sa kompanijama koje se aktivne u vanjskotrgovinskim poslovima.

3. Industrieanlagenbau GmbH

- U Bosni i Hercegovini traže dobavljače. Traže kontakte sa metaloprerađivačkim kompanijama, koje bi za početak proizvodile komponente za IAB do ukupne mase po komadu od 3 tone.

4. Josef Lex & Co. Internationale Speditions- und LagerhausgmbH

U Bosni i Hercegovini kompanija nudi svoje usluge i know-how. Traže kontakte sa bh kompanijama koje su kćerke evropskih kompanija. Također traže kontakte sa bh špedicijama, koje trebaju usluge skaldištenja i carinjenja u Austriji, te sa BH prevoznicima, koji bi vršili prijevoz na relaciji jugoistočna Evropa – Evropska Unija i obratno, a po nalogu austrijske kompanije. Uslov za angažovanje je korektno pokriće CMR osiguranja, te validne CEMT dozvole za prijevoz robe u EU

5. SIRIUS ÖKO Energie GmbH

- U Bosni i Hercegovini traže kooperanta.

6. Nippon Computer GsmbH

- Nippon Computer GsmbH je austrijska IT kompanija, koja se bavi širokim spektrom IT usluga. U Bosni i Hercegovini traži partnere za suradnju.

7. HYDAC - Hydraulik GmbH

HYDAC nudi sveobuhvatan program hidrauličnih proizvoda, elektroničkih upravljačkih sistema, magnetne tehnologije, senzorske regulacije, fluidna senzorika etc. U Bosni i Hercegovini traže partnere i krajnje kupce.

8. DI Ishak Mulalic

Kompanija DI Ishak Mulalic se uspješno bavi business consultingom. U Bosni i Hercegovini traže kontakte sa kompanijama koje izvoze.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti