"Elgrad" primjer dobrog poslovanja

23.07.2014. 15:30 / Izvor: eKapija.ba
'Elgrad' primjer dobrog poslovanja

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da je teslićko preduzeće "Elgrad", koje se bavi drvopreradom, pokazatelj kako jedna firma može dobro funkcionisati, ukoliko se dobro vodi i ako se uloži dovoljno napora.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas proizvodne pogone preduzeća „Elgrad“ u opštini Teslić.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je riječ o respektabilnom preduzeću koje zapošljava oko 300 radnika, prema kojima redovno izmiruje obaveze, a ujedno redovno izmiruje obaveze i prema državi.

„Velika zahvalnost za sve ono što je ovdje uloženo. Mislim da je ovo pokazatelj kako jedno preduzeće može dobro da funkcioniše i dobro vodi, ako se osmisli i ako se u njega uloži onoliko napora koliko je potrebno“, istakla je premijerka Cvijanović.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da je preduzeće izvozno orjentisano i da će, od ove godine, osim na evropsko, svoje proizvode plasirati i na američko tržište.

„U proteklom periodu imalo je podršku Vlade Republike Srpske, kao i druga preduzeća, koja su bila kvalifikovana za tu vrstu podrške“, istakla je predsjendica Cvijanović..

Vlasnik i direktor preduzeća Elgrad Dušan Gajić zahvalio se predsjednici Cvijanović na posjeti. On je naglasio da je riječ o preduzeću, drvnoj industriji, u ekspanziji, koje se prostire na preko 15 hektara.

„Proizvodimo gotov namještaj za Švajcarsku, Japan , Belgiju i Holandiju. Očekujemo ove godine oko 16 miliona KM ukupnog izvoza“, rekao je Gajić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti