Končar i Željeznice FBiH spremni za adekvatno rješenje oko niskopodnog voza

26.07.2014. 08:04 / Izvor: Fena
Končar i Željeznice FBiH spremni za adekvatno rješenje oko niskopodnog voza

Glasnogovornica Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Amila Ćoralić potvrdila je da su predstavnci "Končara“ i Uprave JP Željeznice FBiH razgovarali u Sarajevu vezi s povratom niskopodnog voza koji je isporučen BiH.

Glasnogovornica Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Amila Ćoralić potvrdila je za Agenciju Fena da su predstavnci hrvatske kompanije "Končar“ i Uprave JP Željeznice FBiH razgovarali u Sarajevu vezi s povratom niskopodnog voza koji je isporučen BiH, a nije iskoristiv na bh. prugama, te da još ništa nije precizirano, ali da postoji dobra volja s obje strane da se nađe adekvatno rješenje.

"Sada se predstavnici 'Končara' vraćaju u Zagreb gdje će s predstavnicima Hrvatske banke za obnovu i razvoj dogovoriti i pripremiti prijedlog ponude koji će dostaviti Upravi Željeznica FBiH. Još ništa se ne može precizirati, jer pregovori su u toku, ali bitno je da postoji dobra volja s obje strane. Nakon što predstavnici 'Končara' s Hrvatskon bankom za obnovu i razvoj pripreme tu ponudu dostavit će je Upravi ŽFBiH, a ona će se dalje odrediti o toj ponudi", rekla je Ćoralić.

Spomenuti voz je nabavljen prije nekoliko godina (2008,) , međutim, on hrvatskoj kompaniji nikada nije plaćen (5,3 miliona KM), a ujedno je i neupotrebljiv na bh. prugama, pa bi prema ocjeni mnogih njegov povrat bio najbolje rješenje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti