Teslićki "Elgrad" otvara furnirnicu i širi izvozno tržište

12.08.2014. 13:44 / Izvor: eKapija.ba
Teslićki 'Elgrad' otvara furnirnicu i širi izvozno tržište
OTVORI GALERIJU

Proizvode, odnosno elemente hrasta, bukve, bagrema raznih dimenzija, spojene ploče, dijelove namještaja rade isključivo prema narudžbama za ino i domaće kupce.

Teslićka kompanija "Elgrad" koja se bavi primarnom i finalnom preradom drveta, proizvodnjom briketa, niskogradnjom, visokogradnjom, izvođenjem radova na telekomunikacionim sistemima i objektima telefonije, izgradnjom objekata u hidrogradnji… planira  proširiti svoj proizvodni proces.

Kako su za eKapija.ba potvrdili u ovoj kompaniji trenutno se radi na otvaranju novog pogona furnirnice i uvođenju novih mašina za proizvodnju briketa i peletasobzirom da je i sama potražnja za ovim proizvodima svakim danom sve veća.

Proizvode, odnosno elemente hrasta, bukve, bagrema raznih dimenzija, spojene ploče, dijelove namještaja rade isključivo prema narudžbama za ino i domaće kupce.

Proizvode izvoze širom Evrope od Italije, Holandije, Belgije, Njemačke, Austrije do Slovenije.

"Elemente bukve izvozimo u Japan, što se pokazalo kao kvalitetno poslovanje u zadnjih 6-7 godina", kažu u "Elgradu"naglašavajući kako će pokušati svoje proizvode plasirati i na tržište SAD. "Za sada nećemo mnogo detaljisati, kako bi sačuvali planove do konačnog ostvarenja"pojašnjavaju.

Kompanija broji 300 zaposlenih radnika, što je veoma značajno u periodu u kojem vlada globalna nezaposlenost. Učestvuju u programima zapošljavanja koje nudi Vlada Republike Srpske,što se pokazalo kao vrlo bitno i za samo preduzeće.

Njihov adut za evropsko tržište su kažu brikete i pelet koje najvećim dijelom izvoze u Italiju, Austriju I Njemačku.

Preduzeće "Elgrad" je osnovano 1991.godine, u društvo sa ograničenom odgovornošću je preraslo 1997.godine. Preduzeće se prostire na 30.000 kvadratnih metara sa dovoljnim kapacitetima za nesmetan razvoj i proširenje. U svom kraju je nosioc razvoja i najuspješnija firma na Teslićkoj opštini sa orjentacijom na izvoz koji učestvuje sa 60% obima u godišnjem obrtu.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti